U Mostaru preduhitrili Teslu i već napravili repliku Cybertrucka

Foto: YouTube

U Mostaru preduhitrili Teslu i već napravili repliku Cybertrucka

Diljem BiH već se vozi replika Cybertrucka

Tesla je krajem prošle godine šokirao svijet predstavivši neuništivi pick-up Cybertruck koji je toliko očarao određene kupce da je do kraja veljače već rezervirano preko pola milijuna primjeraka. Međutim, Tesla ima mnogo problema jer njihovi inženjeri još uvijek ne znaju kako bi uopće takav automobil masovno proizveli.

Stoga uopće nije niti poznato kad bi prvi serijski primjerci mogli ugledati svjetlo dana, ali je ponekim obožavateljima potaknuta mašta da se naprave replike dok se čeka pravi tvornički primjerak.

Nakon nekoliko lošijih replika iz Rusije, sada je pokazana jedna znatno bolja replika koja dolazi upravo iz susjedne Bosne i Hercegovine.

Vlasnik tvrtke Stark Solutions, Igor Krezić, odlučio je zadati svojim IT stručnjacima i inženjerima zadatak da na osnovi Forda Raptora F-150 izrade što bolju repliku Tesle Cybertrucka. Kriza s korona virusom malo ih je usporila pa je veliki pick-up završen za osam mjeseci.

No svakako se može reći da je projekt uspješno završen jer je ova replika iznimno slična originalnom konceptu Cybertrucka, a već se i vozi diljem Mostara. Dizajn karoserije i unutrašnjosti je vrlo sličan, ali jedina razlika se nalazi u pogonu – ovu repliku pokreće benzinski motor umjesto električnog kao u originalu.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala vozim.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 11.09.2020. / vozim.hr