Tvrtka 'Knauf Insulation' i priče njihovih zaposlenika

Tvrtka 'Knauf Insulation' i priče njihovih zaposlenika

LJUDI NA PRVOM MJESTU - Iza uspješne priče Knauf Insulationa stoje ljudi. Naši zaposlenici koji svakodnevno doprinose uspjehu naše tvrtke. U nadolazećem razdoblju zato ćemo predstavljati naše kolegice i kolege, zaslužne za svaki naš proizvod ili projekt.

NINO PURGAR

Nino

Nino Purgar je u Knauf Insulation došao prije 20 godina. Trenutno radi u Proizvodnji, na mjestu upravljača linije. Kao najveću snagu naše kompanije ističe niz benefita koje kompanija osigurava za zaposlenike te zajedništvo: "Kada je dobra ekipa onda je sve lako", jasno će Nino.

Dragi Nino, možeš li podijeliti s nama koliko već dugo radiš u Knauf Insulationu? Kako izgleda jedan tvoj prosječan radni dan?
U Knauf Insulation došao sam prije 20 godina, a imam 17 godina radnog staža. Trenutno radim u Proizvodnji, na mjestu upravljača linije. Moj prosječan radni dan obuhvaća praćenje parametara proizvoda. Radim s jednim kolegom, što znači da nismo sami u tom procesu i da surađujemo kako bismo osigurali učinkovitost i kvalitetu naše proizvodnje.

Jesi li se do sada, u ovih 20 godina, susreo s nekim izazovima u radu?
Iskreno, nema nekih pretjeranih izazova. Ako i dođe do ozbiljnijih situacija, svi će vrlo rado pomoći - od poslovođe do održavanja.

U Knauf Insulationu radiš već 20 godina. Kada pogledaš unatrag, jesi zadovoljan razvojem svoje karijere i postoji li neki događaj koji bi posebno naglasio i izdvojio?
Kada pogledam unatrag na 20 godina provedenih u Knauf Insulationu, mogu reći da sam zadovoljan razvojem svoje karijere. Posebno bih istaknuo događaj iz 2010. godine kada sam napredovao iz pozicije radnika proizvodnje u upravljača linije. To je bio ključan trenutak u mojoj karijeri.

Što bi izdvojio kao najveću snagu Knauf Insulationa?
Svakako bih izdvojio ekipu s kojom radim. Kada je dobra ekipa onda je sve lako! Naša najveća snaga je to što smo u poslu zajedno, svi pomažemo jedni drugima. Predani smo poslu, poduzetni i sve rješavamo dogovorom, a posebno se radujemo jednodnevnim izletima s osobama iz smjene i završnicama na kraju godine.

Knauf Insulation zaposlenicima nudi i veliki broj benefita poput MultiSport kartice, redovitog godišnjeg sistematskog pregleda, bonusa i drugih. Što je tebi najvažnije?
Smatram da su benefiti koje Knauf Insulation nudi svojim zaposlenicima izuzetno važni i korisni tako da mi je teško istaknuti samo jedan kao najvažniji. Međutim, ako bih baš morao izdvojiti jedan, to bi bila MultiSport kartica jer ju redovito koristim kada idem u teretanu.

ANĐELKO BENKOVIĆ

Anđelko

Ovom prilikom upoznajte našeg kolegu Anđelka Benkovića koji radi u Odjelu otpreme, u smjeni s 16 kolega. Anđelko posebno ističe sjajnu atmosferu na radnom mjestu i nadređene koji, kako kaže, cijene kontinuirani razvoj svakog zaposlenika.

Anđelko, koliko dugo radiš u Knauf Insulationu i možeš li nam opisati jedan svoj prosječan radni dan?
Radim punih 8 godina u Odjelu otpreme u kojem nas je, zajedno s jednim dijelom skladišta, 16 djelatnika. Što se tiče mojeg prosječnog radnog dana, on normalno počinje u 6, a traje do 14 sati. Kao što mi je u ugovoru navedeno, posljednjih pet godina radim na poziciji radnik u otpremi. No, posljednjih godinu dana mijenjam koordinatora otpreme jer je na bolovanju tako da trenutno imam malo više obaveza nego inače. Trenutno moj opseg posla podrazumijeva koordinaciju kompletnog utovara i istovara koji dolazi u našu firmu te upravljanje timom, odnosno organizaciju posla.

Kao što si rekao, od prošle godine imaš nove odgovornosti i obaveze. Što bi istaknuo kao najveći izazov u poslu?
Kao najveći izazov istaknuo bih donošenje odluka kada je u pitanju neki problem gdje je potrebno relativno brzo reagirati.

Kada pogledaš unatrag osam godina, jesi li zadovoljan razvojem svoje karijere u Knauf Insulationu?
Jesam! Mogu reći da sam zadovoljan jer niti jedan dan nije monoton. Naravno, postoji neka rutina, ali uvijek se dogodi nešto novo što dan učini zanimljivim. Također, poslodavac, odnosno moji nadređeni cijene kontinuirani razvoj djelatnika. Prošle sam godine tako bio jedan od četiri radnika godine zbog čega sam bio nagrađen priznanjem i financijskom nagradom.

Kada sam došao u Knauf Insulation, rečeno mi je da dolazim kao zamjena na mjesec ili dva zbog odsutnosti radnika na bolovanju, a evo na kraju sam ostao osam godina. U suštini nije to puno godina, ali svejedno prije osam godina nisam očekivao da ću toliko dugo ostati.

Jesu li nadmašena očekivanja koja si možda imao kad si prvi put došao u kompaniju?
Kada sam prvi put došao u kompaniju, imao sam određena očekivanja i ambicije. Naša kompanija pruža brojne mogućnosti za rast i razvoj, što je sjajno, jer moje ambicije uvijek idu korak dalje. Vjerujem da je to sasvim normalno jer je ljudska priroda da uvijek teži ostvarivanju viših ciljeva. Stoga, iako sam zadovoljan svojim napretkom i postignućima u kompaniji, uvijek postoji želja za izazovima i još većim uspjehom.

Što bi istaknuo kao najveću prednost Knauf Insulationa?
Osim plaće koja je većini najveća motivacija za posao, istaknuo bih još priznanja, uviđanja od nadređenih, trud, predanost poslu te odlične rezultate našeg truda i rada. Primjerice, jednom smo imali audit koji je provodila naša grupacija, a okupljao je posjetitelje iz inozemstva. Nadređeni je prepoznao moje znanje engleskog jezika pa smo idući put zajedno išli u Slovačku u našu drugu firmu.

Također, kao ambasador Knauf Insulationa radim na nekim projektima kojima želimo povećati zadovoljstvo naših radnika. I to ne da ih opteretimo dodatnim poslom, nego da ih rasteretimo i obogatimo njihov privatni život. Mislim da je to cilj kojem teži Knauf Insulation. Recimo, u trima firmama u kojima sam radio prije Knauf Insulationa nije bilo takvog odnosa prema ljudima. Knauf Insulation radi na vrijednostima, podupiru se ideje djelatnika, očekuje se od njih da sami budu vlasnici svojih procesa kako bi što više bili upoznati i uključeni u radne procese. Toga u manjim firmama nema, tamo je kako gazda kaže i nema druge.

Knauf Insulation zaposlenicima nudi i veliki broj benefita. Što je tebi najvažnije?
Možda sam već i spomenuo, ali najvažnija mi je sigurnost na radnom mjestu. To je definitivno broj jedan. Odradiš posao na siguran način i dođeš doma svojoj obitelji. Naravno, bitni su i ostali programi koji se nude. Primjerice, zašto ne bismo otišli na sistematski pregled kako bismo provjerili svoje zdravstveno stanje. Većinom nitko ne ide doktoru na vlastitu ruku, nego tek kada nešto zaškripi.

IVICA PINTAČ

Ivica

Ovom prilikom upoznajte našeg kolegu Ivicu Pintača koji radi u proizvodnji, u smjeni s oko 20 kolega koje predstavlja kao prijatelje i to smatra najvećom snagom kompanije.

Dragi Ivica, koliko dugo radiš u Knauf Insulationu i možeš li nam opisati jedan tvoj prosječan radni dan?
Zaposlenik Knauf Insulationa sam 42 godine. Moj radni dan počinje komunikacijom s kolegama koji su radili noćnu smjenu. U razgovoru s njima provjeravamo kako im je prošla smjena, je li bilo nekih izazova i što se sve napravilo. Nakon toga, imamo rutinsku kontrolu procesa, pripreme veziva i hlađenja te dalje poslove, poput zaprimljanja cisterni s raznoraznim medijima za vezivo.

U Knauf Insulationu radiš 42 godine. Kada pogledaš unatrag, jesi zadovoljan razvojem svoje karijere?
Jako sam zadovoljan, uostalom da nisam zadovoljan ne bi bio tolike godine tu. Zadovoljan sam i samim poslom i angažmanom svih mojih kolega te timskim radom. Upravo bi timski rad posebno istaknuo, jer je to jedna od najvećih snaga naše kompanije. Ono što bih, također, istaknuo je činjenica da smo svi manje, više prijatelji, ali svi imamo sjajan odnos i međusobno poštovanje. To je ključno, ja bih rekao, jer u takvom okruženju ni jedan posao ili izazov nije teško obaviti ili savladati.

Što bi istaknuo kao najveću prednost Knauf Insulationa?
Više je stvari koje su velika prednost Knauf Insulationa. Sustav napredovanja je jako važan, plaće su jako dobre i svakodnevna težnja cijele kompanije prema boljem. Težnja prema povećanju proizvodnje, težnja prema usavršavanju proizvodnje je ono što nas sve svaki dan pokreće da i mi sami budemo bolji.

Knauf Insulation zaposlenicima nudi i veliki broj benefita. Što je tebi najvažnije?
Da, benefiti su jako bitni jer oni izravno također utječju na zadovoljstvo. Kao, primjerice, osigurani pregledi jednom godišnje. To svima znači jako puno, zbog zdravlja i općenito sigurnosti.

Tri mjeseca su ti preostala do zaslužene mirovine. Imaš li već plan što ćeš raditi?
Imam voćnjak doma kojim ću se, kada odem u mirovinu, više baviti. Iz hobija, ali i da mi ne bude previše dosadno. Pitali su me kako ću kada prestanem raditi pa sam se malo raspitao među onima koji su otišli prije mene. Kažu mi da treba jedno vrijeme prilagodbe, ali da se na sve, pa tako i na to, čovjek brzo nauči i privikne. Uglavnom, neće mi biti dosadno.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 07.09.2023. / knaufinsulation.hr