Tužio firmu zbog toga što mu je posao užasno dosadan: Sad je dobio 360.000 kn otpremnine

Foto: Twitter

Tužio firmu zbog toga što mu je posao užasno dosadan: Sad je dobio 360.000 kn otpremnine

Hrabri Francuz odlučio je tužiti svoje bivše šefove jer su ga prisilili na otkaz - dosadom. Na kraju nije dobio koliko je tražio, ali otpremnina od 360.000 kn uopće se ne čini lošom.

Neke život zaista nije mazio. Najbolji primjer tomu je Frederic Desnard (44), čovjek kojem je na poslu bilo toliko dosadno da je odlučio tužiti svoju bivšu tvrtku - Interparfums. Zbog dosade je, kaže, bio prisiljen i dati otkaz pa sada od bivšeg poslodavca tražio je gotovo tri milijuna kuna odštete.

Desnard tvrdi kako je radio samo monotone zadatke zbog čega je polako 'tonuo u pakao', a posao ga je činio 'depresivnim, uništenim i osramoćenim', piše britanski Daily Mail.

I, bez brige, ovo nije sve, priča postaje još bizarnija. Naime, Desnard je pred sudom ispričao kako su ga vrlo brzo po zaposlenju 'lišili svih obaveza i dužnosti' sve dok se nije osjećao 'kao da ne postoji'.

- Svaki sam dan išao na posao s osjećajem beznadnosti. Kada sam stigao na posao, najčešće bih briznuo u plač. No, to nitko nije primijetio jer nikoga nije bilo briga jesam li na poslu ili ne, ispričao je uzrujani Francuz za jednu francusku televiziju.

Jean - Philippe Benissan, odvjetnik Interparfumsa, izjavio je kako se Desnard nikada nije požalio da mu je bilo dosadno i na tome će temeljiti cijelu obranu.

Ovo je inače tek drugi ovakav slučaj u Francuskoj, a vjerojatno i u cijeloj Europi. Prvi je bio Charles Simon koji je tužio nacionalnu željeznicu jer su ga poslali na dopust koji mu je mjesečno bio plaćen 38 tisuća kuna (!!) i to je potrajalo punih 12 godina. Tvrtka je, naime, potpuno zaboravila na njega, a s njom se na kraju nagodio izvan suda.

Stručnjak za sigurnost i zdravlje na radnom mjestu Jean Claud Delgenes objasnio je kako ovakvi slučajevi nastaju kada zaposlenici osjećaju da su marginalizirani te kako nemaju šanse za promociju.

- Predviđa se da je 30% Francuza nesretno na poslu, a većina njih ipak ostaje u svojim tvrtkama zbog straha od nezaposlenja, izjavio je Delgenes.

Desnard je na kraju dobio otpremninu od 360.000 kuna, što je zapravo pristojna svota za ovako bizarnu tužbu.

Ostatak vijesti pročitajte na linku.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 12.06.2020. / 24sata.hr