Tipu oduzeli dio plaće jer je previše radnog vremena provodio na zahodu

Tipu oduzeli dio plaće jer je previše radnog vremena provodio na zahodu

Jedan Tajvanac izazvao je lavinu reakcija na društvenim mrežama nakon što se požalio na smanjenje plaće zbog previše vremena provedenog u WC-u tijekom radnog vremena.

Nezadovoljni zaposlenik iza nadimka Mr. A nedavno se na Facebooku požalio da mu je tvrtka u kojoj je zaposlen oduzela dio plaće za prethodni mjesec jer je previše vremena provodio u zahodu.

Muškarac je priznao da je proveo čak 49.5 sati u zahodu, što iznosi oko dva sata dnevno, no istaknuo je kako ga poslodavci nisu upozorili da će mu smanjiti plaću zbog toga, prenosi Oddity Central.

Tajvanac je u jednoj Facebook grupi napisao kako je prošli mjesec 22 dana radio kao pripravnik te naveo da je skupio 195 radnih sati. No kad mu je stigla plaća, uočio je kako mu nedostaje dio iznosa pa je odlučio provjeriti što se dogodilo.

Obaviješten je da je prema snimkama s nadzornih kamera u prethodnom mjesecu proveo gotovo 50 radnih sati u zahodu, a kako prema pravilima tvrtke WC može koristiti prosječno jednom dnevno, 27.5 sati oduzeto mu je od plaće.

Mr. A požalio se kako mu je tvrtka zaprijetila da bi mogao dobiti otkaz, a prema njegovim riječima, roditelji su mu inzistirali da se ne žali, nego da šuti i zadrži posao.

Bizaran slučaj izazvao je podijeljene reakcije na društvenim mrežama, a mnogi su pisali kako razumiju odluku poslodavca, s obzirom na to da su se složili kako je muškarac zaista previše vremena provodio u zahodu.

Izvor: index.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 14.04.2021. / www.index.hr