Suludi ruski oglasi za posao postali su hit :)

Suludi ruski oglasi za posao postali su hit :)

Netom što su objavljeni na internetu, suludi ruski oglasi za posao postali su pravi hit.

Ljudi zarađuju na poslovima kakvi vam nikad ne bi pali na pamet! Neke od navika kojima živcirate okolinu mogu se ustvari lijepo naplatiti, nećete vjerovati da netko ovo traži...

Desetak neobičnih radnih mjesta, koje nikada ni ne bi nazvali poslom, i nas su zaintrigirali.

Poslodavaca ima svakojakih, onih što ne plaćaju dovoljno, ali i onih koji očito plaćaju za talente koje bi neki nazvali - čistom dokonošću.

Kao npr. radno mjesto "testera kauča", za kojeg se u Rusiji plaća 1080 eura, a za taj novac različite se kauče treba marljivo testirati desetak sati dnevno.

Stranica Russia Beyond prenosi i kako se traže "oponašatelji programera", koji mogu zaraditi oko 400 eura.

"Kada dođu klijenti, morate otvoriti programski kôd (dobit ćete datoteku i pažljivo gledati u monitor, mumljajući fraze poput: 'Znao sam da smo trebali koristiti framework!', 'O moj Bože, ne! Nadam se da sam napravio sigurnosnu kopiju...','Samo je idiot mogao napisati ovaj kod!'..." - stoji u tekstu oglasa.

Kandidat mora nositi iznošeni džemper, a poželjne su i naočale. Za ovim posežu tvrtke koje imaju malo zaposlenika, a istraživanja pokazuju da kllijenti pristupaju s nepovjerenjem firmi s, primjerice, samo dvoje zaposlenih.

Za potrebe ostavljanja idealnog dojma "imitatori" su "dušu dali".

Dobrovoljci za istraživanje sna u Rusiji mogu računati s plaćom od 1 200 eura mjesečno. Obaveza im je spavanje u institutu od 23.30 do 6 sati ujutro, s uređajima spojenim  na tijelo, dakako.

'Umijeće prepiranja s Nijemcima'

Traže se i osobe za testiranje votke, za plaću koja može dosegnuti preko 800 eura mjesečno. Od djelatnika se očekuje da popije od pet do sedam votki svaki dan.

Tvrtka u Moskvi traži "specijalistu za poljupce" koji dnevno mora poljubiti deset top modela, uz uvjet više od godine iskustva u ljubljenju, a tražio se i djelatnik koji zna psovati na njemačkom za 700 eura mjesečno, uz posebno umijeće prepiranja s Nijemcima.

Od ostalih neobičnih poslovnih ponuda zanimljiva je i ona "gazitelja prirodnih staza", za plaću do preko 700 eura te lovca na Pokemone.

Naime, izvršni direktor kompanije fasciniran igrom Pokémon Go, za koju nije imao vremena, tražio je osobu koja bi postigla izvanredne rezultate u igri...

Ostale stvarne oglase pronađite na Russia Beyond (link).

Ponedjeljak, 07.10.2019. / slobodnadalmacija.hr