Stručnjaci otkrili koliko često biste trebali tražiti slobodan dan na poslu

Stručnjaci otkrili koliko često biste trebali tražiti slobodan dan na poslu

Čak i kad su stvari u svijetu relativno stabilne, žongliranje mnogim svakodnevnim zadacima, od poslovnih do obiteljskih obaveza, stvara puno stresa. A kad dodate pandemiju i njezin utjecaj na toliko različitih aspekata života, od vašeg fizičkog zdravlja do financijske stabilnosti, stvari mogu postati neukrotive i ozbiljno utjecati na vaše mentalno zdravlje. Zato je toliko važno svako malo si dati oduška.

Prema anketi provedenoj u Ujedinjenom Kraljevstvu, kako biste izbjegli "izgaranje" od posla ili drugih svakodnevnih uzroka stresa, potreban vam je odmor (ili barem slobodan dan) svaka 62 dana. U suprotnom imate veće šanse za razvoj problema s anksioznošću, agresivnošću ili tjelesnim bolestima, piše Best Life.

Slobodno vrijeme je ključno za vaše mentalno zdravlje.

"Da bi se osigurala produktivnost, ljudsko tijelo treba i fizički i mentalni odmor", smatra dr. Kevin Chapman, klinički psiholog, koji ističe kako je to najlakše postići tako da si osigurate "redovite pauze" koje će čuvati vaše mentalno zdravlje jer je stres neizbježan.

Ovu i slične vijesti pronađite na linku.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 22.10.2020. / index.hr