Što vaš odnos prema novcu otkriva o vašem karakteru?

Što vaš odnos prema novcu otkriva o vašem karakteru?

Način na koji upravljate novcem ne odražava se samo na vašu financijsku situaciju, nego i otkriva mnogo toga o vašoj osobnosti.

Upravljanje novcem može vas podsjetiti na prošlost

Možda ste u djetinjstvu maštali o lijepoj haljini i htjeli ste je imati, ali vaši roditelji nisu imali dovoljno novca da je kupe.

Ovakve situacije mogu ostaviti emocionalne ožiljke i učiniti da se osjećate nesigurno jer ste vjerojatno vidjeli da su vaši vršnjaci imali sve te stvari. A tu nesigurnost mogli biste osjećati i tijekom odrasle dobi te bi zbog svega toga mogli početi kupovati stvari koje su vam u prošlosti bile uskraćene, čak i ako vam one stvarno ne trebaju.

Možda će vam novac pokazati što mislite o sebi

Ako se osjećate kompetentnim u rješavanju financijskih pitanja, vjerojatno ste općenito samouvjerena osoba. Ne plašite se ulaganja ili suočavanja s određenim financijskim izazovima koji bi se mogli pojaviti na putu.

Suprotno tome, ako se uvijek bojite gubitka novca i radije ga držite na jednom mjestu, to može značiti da niste sigurni u sebe, piše Bright Side, a prenosi index.hr.


Izvor: index.hr

 

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 08.04.2020.