Socijalna komunikacija u izolaciji putem tehnologije važnija je no ikada

Socijalna komunikacija u izolaciji putem tehnologije važnija je no ikada

Jednim istraživanjem za vrijeme trajanja epidemije SARS-a iz 2002./2003. godine dobiveni su rezultati kako karantena može dovesti do značajnog doživljavanja stresa, depresivnih simptoma ili čak PTSP-a, a druga istraživanja su pokazala kako kronična socijalna izolacija povećava i rizik od smrtnosti za gotovo 30 posto, piše tportal.hr.

Iako su brojna istraživanja pokazala kako je prekomjerno korištenje društvenih mreža značajno povezano s osjećajem socijalne izolacije, trenutačne okolnosti dovode nas u situaciju gdje su elektronički uređaji sad gotovo jedini način postizanja socijalnih kontakata s drugima, kaže psiholog.

Ohrabruju rezultati istraživanja provedenog 2018. kojim je dobiveno kako videopozivi mogu značajno smanjiti rizik od pojave depresivne simptomatologije kod osoba iznad 60. godine života stoga svakako treba svakodnevno komunicirati s našim starijim članovima obitelji ili prijateljima - npr. putem Skypea ili WhatsAppa). A ako ne znaju objasnite im kako da koriste ih koriste.

Roditelji bi ipak mogli u narednom periodu progledati djeci kroz prste što se tiče korištenja elektroničkih uređaja za komunikaciju s njihovim vršnjacima (naročito za videopozive ili pozive).


Izvor: tportal.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 31.03.2020.