Schneider Electric poziva studente da podijele svoju strast prema hrabrim i održivim zamislima

Schneider Electric poziva studente da podijele svoju strast prema hrabrim i održivim zamislima

Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, kojega su Corporate Knights proglasili najodrživijom korporacijom na svijetu u 2021., traži hrabre ideje koje će promijeniti pravila igre diljem svijeta. U suradnji sa svojim softverskim partnerom, tvrtkom AVEVA, Schneider Electric najavljuje Schneider Go Green 2022, svoje godišnjeg natjecanje za studente, čija je svrha pronaći najnovije zamisli na području digitalnih i održivih inovacija.

U sklopu Izvješća tvrtke Schneider o utjecaju na održivost u drugom tromjesečju 2021., Schneider Electric obvezao se udvostručiti broj prilika za zapošljavanje stažista, pripravnika i novodiplomiranih osoba do 2025. Go Green natjecanje jedan je od projekata u ispunjenju tog obećanja, a studentima pruža priliku predstaviti svoje ideje vodećim stručnjacima u industriji. Osim stručnog mentorstva i potencijalne mogućnosti zapošljavanja, tu je i prilika za osvajanje nagrade u vrijednosti do 10.000 eura.

“Ideja osnaživanja duboko je ukorijenjena u Schneider Electric, jer čvrsto vjerujemo kako sloboda donosi inovacije”, izjavila je Charise Le, direktorica kadrovske službe tvrtke Schneider Electric. „Kroz Schneider Go Green tražimo osnažene i pasionirane studente sa hrabrim i održivim zamislima. Vjerujemo kako je pristup energiji osnovno ljudsko pravo i ovo globalno natjecanje otvara nove prilike za ostvarivanje tog cilja.”

“Izazovite sebe, izazovite nas i donesite svoje najbolje održive zamisli na natjecanje Go Green 2022”, rekla je Lisa Johnston, direktorica marketinga i održivosti u AVEVA-i. “Izgradimo put do održivijih industrija zajedničkim snagama. AVEVA je ponosna što je dio natjecanja Schneider Go Green i jedva čekamo vidjeti vaše inovativne ideje na djelu.”

Održivost i tehnologija rade zajedno

Schneider Go Green veliki je događaj za studente ekonomije, inženjerstva, marketinga i inovacija širom svijeta. Na natjecanju 2021. sudjelovao je rekordan broj od 25.000 mladih inovatora s više od 3.000 sveučilišta iz 130 država. Ovogodišnje natjecanje trebalo bi privući još veći interes zahvaljujući pet specifičnih tematskih područja nazvanima: “Pristup energiji”, “Dom budućnosti”, “Opskrbni lanac budućnosti”, “Mreže budućnosti” i “De[kodiranje] budućnosti ”.

Pobjednička ideja 2021. došla je od dvoje studenata s Universitat Politécnica de Catalunya iz Španjolske koji su predstavili svoje održivo i svrhovito rješenje poznato kao "Light Pill": umjetni izvor svjetlosti i ultraljubičasti pročišćivač vode u obliku čepa za bocu dizajniran da pomogne zajednicama bez pristupa energiji i sigurnoj vodi.

Ove godine se od svih timova, sastavljenih od dva do četiri studenta, očekuje rodna raznolikost što u skladu s Politikom promicanja raznolikosti, pravičnosti i uključenosti tvrtke Schneider Electric, pri čemu je rok za podnošenje prijava 15. veljače 2022. za kandidature iz Europe. Schneider Go Green otvoren je za studente prvostupnike ili studente magistarskih studija iz cijeloga svijeta, a članovi tima moraju studirati u istoj zemlji za čitavo vrijeme trajanja natjecanja. Detaljne informacije o natjecanju dostupne su na linku organizatora GoGreen.se.com

O Schneider Electric

Mi u Schneider Electricu vjerujemo da je pristup energiji i digitalnoj tehnologiji temeljno ljudsko pravo. Uz slogan Life is On, koji odražava našu težnju da je energija dostupna svugdje, svima, u svakom trenutku, osnažujemo sve da budu efikasniji. Pružamo rješenja za digitalnu energiju i automatizaciju, sa ciljevima učinkovitosti i održivosti. Kombiniramo vodeće energetske tehnologije, automatizaciju u stvarnom vremenu, softvere i usluge u integrirana rješenja za domove, zgrade, podatkovne centre, infrastrukturu i industriju. Naš je cilj osloboditi beskonačne mogućnosti kroz otvorenu, globalnu i inovativnu zajednicu, koja predano dijeli našu misiju i vrijednosti koje su inkluzivne i osnažujuće.   www.se.com/hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 29.11.2021.