Radite li od doma ili spavate na poslu?

Radite li od doma ili spavate na poslu?

Rad na daljinu ima brojnih prednosti, što potvrđuju istraživanja prema kojima bi ga izabralo oko 75 posto zaposlenika, ali postoje određeni problemi od kojih ne treba bježati.

Naime, kad se radi iz udobnosti svojih domova, nekako se gubi ona jasna granica u tome kad radno vrijeme počinje i kad završava. Poslodavci do iskorištavaju, kao i nadređeni. Smatraju da ako su zaposlenici konstantno u svojim domovima, mogu isto tako konstantno i raditi. To može iscrpiti.

Kao što iscrpljuju online sastanci, a njih je više nego što je bilo onih uživo. Projekata je također više, kao i potrebe za komunikacije s nadređenim osobama, klijentima, mušterijama... Stoga, ako osjećate zamor materijala, niste jedini. To je postalo normalno u ovo vrijeme koronakrize, kad velika većina zaposlenih diljem svijeta radi na daljinu.

Također, niste sami ako osjećate grižnju savjesti dok uzimate pauzu kako biste nešto pojeli pa umjesto da to učinite, jedete ispred računala. Takvog sklopa uživo nema, ljudi uzimaju pauzu za odlazak na WC, odlazak do trgovine, u kantinu ili jednostavno kako bi protegnuli noge i malo "odmorili mozak".

Ne pomaže ni činjenica da su zaposlenici pretrpani poslom daleko više nego ikad, kao ni činjenica da zapravo ne postoji radno vrijeme. Upravo zato postoje ti problemi gdje se osjeća grižnja savjesti pa imamo osjećaj kao da ništa ne stignemo i samim time spajamo razne aktivnosti u jednu - rad.

Trebat će proći još podosta vremena do trenutka kad će zaposlenici shvatiti da nije privilegija raditi na daljinu i da svejedno postoje pravila kojih se njihovi nadređeni moraju pridržavati. Bez obzira radili iz ureda ili iz domova, jedino mjerodavno jest obavljanje posla. Ako se to postiže, ništa drugo nije bitno. Kao što za plaćanje prekovremenih sati rad na daljinu ne smije biti prepreka.

Ovu i slične vijesti pronađite na ictbusiness.info

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 03.06.2020. / ictbusiness.info