Prodavala nošenu odjeću preko Facebooka pa joj sud odredio više od 70 tisuća kuna kazne

Prodavala nošenu odjeću preko Facebooka pa joj sud odredio više od 70 tisuća kuna kazne

Prodaja rabljene odjeće preko Facebooka ženu iz Pitomače stajat će više od 70 tisuća kuna, koliko joj je odrezao Općinski sud u Virovitici

Nepravomoćno osuđena M.I. tri je godine preko Facebooka oglašavala i prodavala rabljenu odjeću. Tako je 2017. godine uprihodila 6181 kunu, 2018. godine malo više od 21 tisuće kuna, a u 2019., od siječnja do ožujka čak 43.322 kune.

Tada su njenoj raboti na kraj stale združene snage Državnog inspektorata i Carinske uprave. U prekršajnom nalogu optužili su je da je preko Marketplacea (Tržnice) na Facebooku prodavala odjeću, a novac je primala na račun otvoren u ime maloljetne kćeri. Uz to, M.I. nije imala tvrtku ni obrt registriran za trgovinu.

Tužitelji su proučili sve transakcije na tekućem računu maloljetne kćeri te zaronili u prepisku elektronskom poštom i poruke na Facebooku u kojima su specificirane sve nezakonite prodaje i sudu bez ikakve sumnje dokazali da je M.I. prodavala robu, a da nije registrirana za trgovačku djelatnost.

"To što okrivljenica u pisanom prigovoru na Prekršajni nalog i ranije u komunikaciji s Državnim inspektoratom navodi da se radi o "polovnoj robi", nije od utjecaja na obilježje prekršaja", nemilosrdan je bio sudac Saša Vujanović s Općinskog suda u Virovitici, Stalna služba u Slatini.

Sudac je proučio sve pisane dokaze i kaznio optuženu s 2100 kuna prekršajne kazne i oduzimanjem protuzakonite dobiti u iznosu od 70.573,20 kuna.

Članak je prenesen s portala index.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 17.08.2020. / www.index.hr