Preobrazba ljekarni - suvremeni dizajn u službi funkcionalnosti

Preobrazba ljekarni - suvremeni dizajn u službi funkcionalnosti

Nakon što su odigrale važnu ulogu u pandemiji novog koronavirusa, mnoge ljekarne planiraju preuređenje, a otvaraju se i nove. Uređenju ljekarni posvećuje se sve veća pozornost. Lanci ljekarni imaju tipizirani izgled, a privatne ljekarne traže rješenja koja spajaju univerzalne potrebe struke sa željom da dizajn ima i njihov jedinstveni pečat.

Većina ljekarni se odlučuje za bijelu ili bež boju, a njihov cjelokupan izgled korisniku treba ulijevati povjerenje te slati poruku o brizi za njegovo zdravlje. Sve je površine potrebno lako dezinficirati, ladice trebaju biti podređene kvalitetnom skladištenju lijekova, a izložbene police trebaju omogućavati promidžbu bezreceptnih lijekova, dodataka prehrani i preparativne kozmetike.

U tvrtki Sigma Plus pri opremanju ljekarni i drogerija surađuju s talijanskom tvrtkom ICAS koja je tržišni lider za to područje u ovom dijelu Europe. Na jedinstven način pri opremanju ljekarni i drogerija spajaju dizajn, kvalitetu materijala i funkcionalnost. Ladicama, ključnom komadu namještaja u ljekarnama, talijanski je proizvođač unaprijedio izgled i uporabljivost.

„Tijekom godina ICAS je običnu i jednostavnu ladicu pretvorio u neizostavan dio za opremanje. Razvijena je ladica za svakodnevnu upotrebu, domišljatošću stručnjaka poboljšane su joj iskoristivost, izgled i jedinstvenost. Ladice su ekskluzivni elementi koji se mogu potpuno prilagoditi potrebi svake ljekarne. Štoviše, robusnost, sigurnost i pouzdanost ICAS-ovih proizvoda koji su potpuno ergonomski i ekološki, rezultat su usredotočenosti na zahtjeve kupaca“, pojašnjavaju u Sigmi Plus, hrvatskoj tvrtki koja se specijalizirala za opremanje po mjeri privatnih i poslovnih prostora.

Među ljekarnama koje su nedavno dobile novo ruho, je Ljekarna Sredojević u zagrebačkom naselju Prečko. Njezini su vlasnici, uz pomoć stručnjaka, preuredili prostor te dobili suvremenu funkcionalnu ljekarnu.

„Sustav ladica, modularnost i njihova kvalitetna izvedba omogućile su nam da ispunimo sve zahtjeve investitora, a prije svega želju za modernim dizajnom ladice te kvalitetnom i pouzdanom izvedbom koja će jamčiti dugotrajnu upotrebu", kazao je Krešo Martinić iz tvrtke Martinić Art Interijeri.

Stručnjaci za uređenje interijera otkrivaju kako ljekarne iz mjesta kamo se ide samo iz nužde, žele preoblikovati u mjesta gdje se ljudi osjećaju ugodno, gdje će biti potaknuti za brigu o svojem zdravlju i ljepoti te koje im budi optimizam.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 27.10.2021.