Pauze na poslu u nekim zemljama traju i po tri sata

Pauze na poslu u nekim zemljama traju i po tri sata

Većina zemalja u Europi ima pauzu za ručak na poslu koja traje pola sata, sat, no diljem svijeta ima nekoliko zemalja čije su pauze mnogo dulje

U njima stignete otići obaviti nešto van posla, odrijemati ili otići kući i vratiti se, piše Reader's Digest.

Španjolska i Grčka imaju najdulje pauze - čak tri sata! U Španjolskoj se uglavnom radi dvokratno. Ujutro pet sati, onda se od 14 do 17 ide na pauzu, pa se opet radi do 20 sati. Razlog je pad produktivnosti za vrijeme najtoplijeg doba dana.

U Grčkoj je riječ o tradiciji. Oni ručak smatraju najbitnijim obrokom u danu i vole uživati u njemu. Većina u 14 sati odlazi kući na ručak, a u 17 sati vraćaju se na posao kako bi ga dovršili.

U Francuskoj pauza traje sat vremena manje, od 14 do 16 sati, a također je iskoriste za uživanje u ručku. Kina ima pauzu od 12 do 14 sati. Brzo poručaju, a onda odlaze na spavanje kako bi napunili baterije.

Brazilci kasno večeraju, negdje oko 22 sata, a sve je to zbog pauze za ručak. Uglavnom imaju sastanke oko 10:30 ili 11, a kada to završi odlaze na ručak nekih dva sata.

Radnici u Italiji imaju pravo na pauzu od 90 minuta kako bi, ili dovršili ručak kod kuće i pojeli ga, ili u miru stigli kupiti i pojesti.

Članak je prenesen s Večernjeg lista.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 15.04.2021.