Pandemija potaknula turistički boom i to onaj u virtualnoj stvarnosti

Pandemija potaknula turistički boom i to onaj u virtualnoj stvarnosti

Jem Jenkins Jones bila je prisiljena boraviti kod kuće u Walesu veći dio prošle godine zbog zatvaranja zbog pandemije koronavirusa, ali je uspjela ispuniti obećanje svojoj desetogodišnjoj kćeri da vidi polarna svjetla na Islandu i južnoafrički rezervat divljih životinja – u virtualnoj stvarnosti

'Bila je oduševljena', kazala je, ocijenivši da su im virutalna putovanja 'spasila život', piše portal N1.

Stroga zatvaranja i ograničenja putovanja za vrijeme pandemije probudili su interes za virtualna putovanja, koja su postala pristupačnija i dostupnija zahvaljujući novim aplikacijama i  opremi za virtualnu stvarnost (VR).

Čak i oni koji moraju biti u karanteni kod kuće mogu virtualno 'skočiti' do Machu Picchua, prašuma Bornea ili putovati cestom preko Sjedinjenih Država u kabrioletu.

Podaci o korištenju VR putovanja ograničeni su, ali developeri svjedoče porastu interesa od početka pandemije.

'Skočio je do neba', rekao je Cezara Windrem, autor Alcove VR platforme pri AARP Innovation Labs. 'Svaki mjesec sve nas više koriste'.

Alcove omogućuje korisnicima da posjete egzotične lokacije kao što su australski koraljni grebeni ili Malta, omogućujući 'dijeljenje' iskustva odnosno interakciju među ljudima i čak 'dovođenje' člana obitelji koji nema tehničkih vještina upravljanja VR headsetovima.

Budući da je turistička industrija velikim dijelom ugušena pandemijom, virtualna stvarnost pojavila se kao zamjena za prava putovanja, ali i nadopuna koja pomaže ljudima da isplaniraju svoje iduće putovanje.


Izvor: Portal N1

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 30.03.2021.