Panasonic uvodi četverodnevni radni tjedan

Panasonic uvodi četverodnevni radni tjedan

Panasonic uvodi mogućnost četverodnevnog radnog tjedna te se tako priključuje rastućem broju japanskih kompanija koje slijede globalni trend poticanja dobre ravnoteže između posla i privatnog života.

Zaposlenici elektroničkog konglomerata sa sjedištem u Osaki mogu preuzeti sporedne poslove i provoditi vrijeme na lokalnom volonterskom radu u svojim dodatnim slobodnim danima, rekao je glavni izvršni direktor Yuki Kusumi na prošlotjednom brifingu za investitore, piše Bloomberg.

"Naša je odgovornost uspostaviti idealnu ravnotežu između radnog i životnog stila za naš raznoliki ljudski kapital", rekao je Kusumi, dodavši da će Panasonic također dopustiti zaposlenicima da rade od kuće kada njihovi partneri budu prebačeni na druga mjesta.
Tako pokušavaju privući talente

Panasonicov potez u skladu je s postupcima tehnoloških tvrtki diljem svijeta koje pokušavaju privući talente na tržištu rada nudeći kraći radni tjedan. Amazon.com je isprobao četverodnevni radni tjedan za odabrane zaposlenike 2018. godine, a proizvođač robe široke potrošnje Unilever započeo je u prosincu 2020. jednogodišnje probno razdoblje skraćenog tjedna za svoje novozelandsko osoblje. Iskušavaju ga i zemlje poput Irske i Islanda.

U Japanu skupina parlamentarnih zastupnika raspravlja o prijedlogu da se zaposlenicima omogući slobodan dan uz uobičajena dva neradna dana u tjednu, kako bi se zaštitila njihova dobrobit.

Ovu i slične vijesti pronađite na linku.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 27.01.2022. / index.hr