Ova slikovita regija u Italiji će vam platiti preko 27.000 dolara da se preselite tamo

Ova slikovita regija u Italiji će vam platiti preko 27.000 dolara da se preselite tamo

Regija Molise smještena istočno od Rima, objavila je da će platiti više od 27.000 dolara da se nastanite u jednom od 106 nenaseljenih sela kako bi  spriječili  da njihove zajednice umru

Ako ste ikada razmišljali o tome da se preselite u drugu zemlju i sve potpuno započnete iznova, niste jedini. Obično je to puno lakše reći nego učiniti. Ali ako ste u svom naumu ozbiljni, upravo sada, jedna regija u Italiji vam može pomoći da se vaš san ostvari i čak će vam platiti da to učinite.

Kako izvještava CNN Travel, regija Molise u Italija traži nove stanovnike koji će se preseliti u jedno od 106 sela u tom području. Regija se nalazi usred depopulacijske krize i izgubila je skoro 9.000 stanovnika od 2014. godine, a sadašnje stanovništvo broji  malo više od 300.000. Kako bi malo zasladili ponudu, ako se odlučite, lokalna uprava će vam plaćati 700 eura mjesečno, do tri godine.

"Želim da se u regiji dogodi renesansa i izbjegne da se njezina autentična sela pretvore u gradove duhove", rekao je za CNN Travel Antonio Tedeschi, regionalni vijećnik i osoba koja je došla do  ideje. "Moramo zaštititi svoje korijene."

Zvuči kao ostvarenje sna, zar ne? Postoji samo jedna uvjet: ako uzmete novac, morat ćete se obvezati pridonijeti ekonomiji pokretanjem male tvrtke.


Cijeli članak dostupan na: jutarnji.hr

Srijeda, 18.09.2019.