Ova godina bi mogla postati rekordna za gaming industriju

Ova godina bi mogla postati rekordna za gaming industriju

Ako je netko profitirao zbog pandemije koronavirusa, onda je to definitivno gaming industrija

Prema izvještaju NPD Grupe, tržište video igara samo u SAD-u je u lipnju vrijedilo 1.2 milijarde dolara. To je najveća mjesečna potrošnja od lipnja 2009. godine, a u odnosu na isti period prošle godine povećanje iznosi 26 posto.

Od početka godine, na video igre, hardver, softver, dodatke i kartice za igre potrošeno je 6.6 milijardi dolara. To je 19 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a istovremeno to je najveća polugodišnja potrošnja u posljednjem desetljeću.

Ako je suditi prema dosadašnjim rezultatima, 2020. godina bit će najbolja godina za proizvođače igara i igračkog hardvera u posljednjih 10 godina, piše Engadget, a prenosi geek.hr.

Za takve rezultate je definitivno odgovorna pandemija koronavirusa, ali i neki premium naslovi. Čak trećina developera igara izjavilo je da imaju znatno više posla nego što su imali prije pandemije.

Članak u cijelosti pročitajte na geek.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 21.07.2020. / geek.hr