NASA traži nove astronaute za istraživanje Mjeseca

Foto: nasa.gov

NASA traži nove astronaute za istraživanje Mjeseca

Oni koji su oduvijek željeli stići do Mjeseca ili do Internacionalne svemirske stanice uskoro bi to mogli i napraviti, s obzirom na to da je NASA raspisala natječaje za nove astronaute.

Agencija je 2. ožujka počela skupljati prijave za novu klasu astronauta, a konačna lista kandidata trebala bi biti spremna do sredine 2021. godine. Još uvijek nije poznato koliko će novih kozmonauta biti primljeno, ali je jasno da natječaj nije ni malo naivan: naime, agencija je prihvatila samo 12 od 18.300 prijava tijekom prethodne selekcije koja se završila 2017. godine. Do kraja tog ciklusa obuku je završilo 11 kandidata koji su početkom 2019. dobili zeleno svjetlo da se zapute ka svemiru.

Kandidati, naravno, moraju biti kvalificirani da bi se mogli prijaviti na natječaj, što znači da im je neophodna diploma iz neke od prirodnih, tehničkih, te matematičkih znanosti. NASA od novih kandidata traži i iskustvo boravka i rada u izoliranim i opasnim okruženjima te bi to trebalo značiti da su već stekli potrebna iskustva za rad na Internacionalnoj svemirskoj stanici.

Link za informacije i prijave: https://www.nasa.gov/astronauts

Ovu i slične vijesti pronađite na geek.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 09.03.2020. / geek.hr