Najbolji poslovi za zavodničku karijeru

Istraživanja pokazuju da se 18 posto novih parova upozna na poslu – kako se sve više žena zapošljava, taj će broj u budućnosti sve više rasti. Izdvojili smo devet poslova u kojima je veliki postotak atraktivnih ženskih djelatnica i gdje vam je zajamčena uspješna zavodnička karijera.

9. Zračni prijevoz

Zrakoplovne kompanije s vojskom stjuardesa odlična su prilika za svakog slobodnog muškarca. 'Zračne domaćice' pojavile su se prvi put tijekom II. svjetskog rata, kad je bio manjak muške radne snage. Danas više od 80 posto osoblja aviokompanija čine pripadnice ljepšeg spola. Ono što nas očekuje je sve veći broj žena pilota. Stjuardese su seksi, a zamislite koliko su tek 'vruće' žene u pilotskim uniformama…

8. Trgovina

Seks prodaje. Zbog toga ne čudi želja vlasnika dućana da zaposle što atraktivnije prodavače kako bi privukli kupce. U Hrvatskoj više od polovice zaposlenih u trgovini čine žene, no to nije jedini razlog zbog kojeg je trgovina odličan zavodnički poligon. Ako volite snažne i nezavisne žene, onda će vas razveseliti podatak da je sve veći broj kompanija koje se bave trgovinom u ženskim rukama.

7. Ugostiteljstvo

Mlade i uspješne poslovne žene vole jesti vani. Kao što je najbrži put do muškog srca kroz želudac, tako da je slastan desert siguran prečac do ženske duše. Naravno, sve one grozničavo paze na svoju liniju, ali koja žena može odoljeti jagodama umočenim u čokoladu? Osim toga, najbolja stvar u radu u restoranu je što će te se zbližiti sa svim konobaricama.

6. Bankarstvo

Teško je zamisliti da više itko vjeruje u stari stereotip da žene ne znaju s novcem, kad ih je danas više nego ikad zaposleno u bankama. Istraživanja pokazuju da je hrvatskim bankama zaposleno 80 posto žena, ali uglavnom na nižim pozicijama. Muška dominacija na višim stepenicama hijerarhijske ljestvice polako, ali nezadrživo popušta. Veliki plus za bankarice je što uvijek izgledaju tip-top.



5. Izdavaštvo

Žene obožavaju čitati. U prosjeku Evine kćeri godišnje pročitaju devet knjiga, a muškarci samo pet. Također, one pročitaju 80 posto svih izdanih knjiga. Ukratko, svatko tko radi u izdavačkoj djelatnosti, bilo kao pisac, urednik ili izdavač, sigurno ima nekoliko ženskih fanova. Osim toga, u izdavačkim kućama radi veliki broj kreativnih i obrazovanih pripadnica ljepšeg spola.

4. Turizam

Žene u hrvatskom turizmu čine oko polovicu radne snage, a od ukupnog broja direktora agencija i voditelja poslovnica, 45 posto čine žene. U mnogim malim, obiteljskim hotelima velikim su dijelom žene te koje, bilo u partnerstvu, bilo samostalno, organiziraju i vode posao. Uglavnom, turizam je odlična branša za upoznavanje pametnih i atraktivnih žena. Naravno, ne smijemo zaboraviti ni na mogućnost zavođenja turistkinja.

3. Komunikacije

Već smo spomenuli ljepotu trgovine. U kombinaciji s raznim granama, poput marketinga, odnosa s javnošću ili promocije, komunikacijska industrija je puna energičnih, prelijepih žena koje znaju važnost samopromocije.



2. Fitnes

Gdje ćete lakše pronaći ženu koja se brine o svom izgledu nego na mjestu gdje se nabija kondicija i kleše tijelo? Potrebna je disciplina i čvrsta volja da bi se imalo atletsko tijelo – zbog toga su dame u fitnes industriji u pravom smislu riječi 'komadi', i po izgledu i po karakteru. I još jedan podatak zbog kojeg biste morali razmotriti mogućnost da se zaposlite u nekom fitnes studiju: više od 65 posto osoblja u rekreacijskim centrima su žene.

1. Modna industrija

Tjelesna ljepota, snažna osobnost i samouvjerenost – sve je to potrebno da bi se postalo top model. Ipak, ne radi se samo o ženama koje hodaju pistama. Modna industrija je prepuna uspješnih pripadnica ljepšeg spola: dizajnerica, vizažistica, frizerki, stilistica i fotografkinja. Zbog toga se hrabro bacite u modni biznis i nasmijte se u lice onima koji misle da bavljenje modom nije baš muški posao. Od takvih nikad zavodnika.
L. Filipović

Utorak, 10.06.2008.