Musk proglašen osobom 2020. godine: 'Postoji li nešto što on ne može?'

Musk proglašen osobom 2020. godine: 'Postoji li nešto što on ne može?'

Postoji li nešto što on ne može? Ovo pitanje nužno se odnosi na Elona Muska, već dugo vremena najvažnijeg svjetskog industrijalca, a odnedavno i drugog najbogatijeg čovjeka na kugli zemaljskoj.

U godini u kojoj je svoju automobilsku kompaniju Tesla učinio jednom od najvrednijih tvrtki na svijetu, uz pomoć svoje raketne kompanije prvi put lansirao čovjeka u svemir s američkog teritorija (a da to nije učinila NASA) te predstavio prvo funkcionalno povezivanje mozga živog bića s računalom, Musk se čini nezaustavljiv.

Kako zaključuju u uvodniku uglednog američkog magazina Fortune, koji je Muska proglasio osobom 2020., on je kontroverzan, naprasit, ali briljantan, a uspijeva zbog svoje fanatične ustrajnosti mijenjati sektore ekonomije i društva koji su za sve druge preveliki da bi o njima uopće razmišljali. Utoliko, i detaljnija analiza svega što je ove godine radio taj 49-godišnji Južnoafrikanac nadilazi kapacitete jednog teksta i jednog novinara, no čak i sažeti prikaz njegovih aktivnosti dokazuje da je 2020. bila Muskova godina, navodi novac.jutarnji.hr.

140.000.000.000 $

Za ovaj iznos povećalo se bogatstvo Elona Muska u 2020. godini. S imovinom vrijednom 167 milijardi dolara sredinom studenog pretekao je Billa Gatesa i postao drugi najbogatiji čovjek na svijetu. Najveći dio tog porasta temeljio se na ekstremnom rastu vrijednosti dionica Tesle koji je u godinu dana iznosio oko 650 posto.

Sedmi put postao otac

Početkom svibnja Musk je sedmi put postao otac. Njegova životna partnerica pjevačica Grimes rodila je dječaka, a sretni tata vrlo je brzo putem društvenih mreža javnost obavijestio o tome kako je dobio sina te da će se zvati X Æ A-12 Musk. Kasnije je ponudio bizarno objašnjenje da je riječ o kombinaciji slova X koje označava nepoznatu varijablu, Æ pojam Ai (umjetna inteligencija?) napisan na vilenjačkom pismu, a A-12 je oznaka borbenog zrakoplova koji je bio preteča omiljenom zrakoplovu SR-71. Kasnije je dječakovo ime iz zakonskih razloga ipak promijenjeno u X Æ A-Xii.


Izvor: novac.jutarnji.hr

 

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 29.12.2020.