Lista poslova prema horoskopskom znaku

Vjerovali ili ne u astrologiju i horoskop, svi volimo pročitati pozitivna predviđanja. Ovo je lista poslova koju je portal Career Builder raspodjelio prema karakterističnim osobinama svakoga astrološkog znaka.

Ovan
Ovnovi su poletni, otvoreni, živahni, ambiciozni i kreativni. Često se opredjeljuju za rad u medijima, televiziji ili radiju, reklamnim kompanijama. Također, posao u arhitektonskim komapanijama omogućava ovnovima da njihova želja za radom i ambicioznost dođe do izražaja. Pošto imaju karakter rođenog vođe, preporučuju se i poslovi u vojsci ili provođenju prava.

Bik
Praktični, metodični, uporni, časni, strpljivi, nezavisni i nadasve odlični timski igrači. Veliki su materijalisti pa se često zaustavljaju u sferama poput bankarstva i knjigovodstva. Područja znanstvenog istraživanja idealna su za bikove.

Blizanci
Glavne karakteristike blizanaca su optimističnost, energičnost, visoka inteligencija i znatiželja. Blizancima zanimanje mora pružiti određenu dozu novih zanimljivosti, pa su im privlačna zanimanja turističkih vodiča, istraživača ili trgovačkih putnika.

Rak
Rakovi su izrazito maštoviti, dramatični, filozofski i zaštitnički nastrojeni. Idealni poslovi su za njih su psiholog/inja, učitelj/ica, medicinar/ka.

 

Lav
Vi ste spontani, društveni, ne ovisite o nikome. Jednom riječju - rođeni ste vođa! Te magnetične kvalitete lavovima pomažu da budu izvrsni izvršni direktori, menadžeri, urednici i političari.

Djevica
Točna, raspoložena, duhovita, više nego detaljna, uporna i sa izraženim smislom za jezike - najbolji je opis horoskopskog znaka djevice. Tehnički stručnjak, statističar, medicinski istraživač i prevoditelj djelatnosti su u kojima ćete najviše unaprijediti vašu karijeru.

Vaga
Diplomatične, šarmantne, društvene, ugodne i odlične kolege. Nisu tvrdoglave, te lako pronađu kompromis. Kvalitete vaga najviše dolaze do izražaja u poslovima poput pravnika, posrednika i administratora.

Škorpion
Škorpioni su intuitivni, analitičari, razumni, uporni, motivirani i inteligentni. Privlače ih poslovi poput rješavanja misterija, špijunaže, policijskog istraživanja, prava, fizike, istraživanja i pisanja.

Strijelac
Strijelci imaju bezgraničnu energiju, pozitivan stav, ljubav prema putovanju, te izraženu duhovnu stranu. Idealni poslovi za strijelca su trgovina, odnosi s javnošću i teologija.

Jarac
Izdržljivi, neovisni, odgovorni, imate sposobnost organiziranja, često si postavljate ciljeve, logično razmišljate i mudri ste. Volite pozicije na kojima imate moć. Volite matematiku i novac. Jarčevi su vrsni IT stručnjaci, doktori, računovođe i odvjetnici.

Vodenjak

Inteligentan, originalan, progresivan, humanitarac i vizionar, to su kvalitete koje opisuju vodenjake. Posao astronoma, avijatičara, fotografa, pjesnika ili glazbenika idealan je za vas.

Ribe
Ribe su izvrsni umjetnici: dramatičari, pisci, slikari, muzičari. Također, odlični su filantropi i suci. Plemenite, svestrane, uvijek prijateljski raspoložene, senzibilne, imaju izražen smisao za umjetnost i duhovnost.

TIP/MSN Career Builder

Ponedjeljak, 27.12.2010.