Knauf Insulation najavio ulaganje od 120 milijuna eura u širenje svoje tvornice, otvara 70 novih radnih mjesta

Foto: preuzeto s https://www.facebook.com/KnaufInsulation.Hrvatska/

Knauf Insulation najavio ulaganje od 120 milijuna eura u širenje svoje tvornice, otvara 70 novih radnih mjesta

Knauf Insulation uložit će oko 120 milijuna eura u novu održivu proizvodnu liniju koja uključuje inovativnu tehnologiju električnog taljenja u tvornici u Novom Marofu u Hrvatskoj.

Proširenje će omogućiti tvornici da više nego udvostruči svoj godišnji proizvodni kapacitet za rješenja za uštedu energije, otvori više od 70 novih radnih mjesta u procesu i značajno ojača svoju poziciju na europskom tržištu.

Osim toga, nova linija omogućit će tvornici da poveća proizvodnju svojih tehničkih, industrijskih i građevinskih rješenja, kao i proizvodnju Knauf Insulationovih inovativnih Urbanscape® zelenih rješenja.

Knauf Insulation procjenjuje da nova linija ima potencijal uštedjeti više od 1,5 milijuna tona emisija CO2 tijekom njihovog vijeka trajanja.

Održiva tehnologija potiče proizvodnju

Najnovija održiva tehnologija bit će u središtu širenja. Električna peć za taljenje smanjit će izravne emisije stakleničkih plinova za 80% u usporedbi s tradicionalnom tehnologijom, osiguran je izvor zelene električne energije za postrojenja i mogućnost recikliranja u procesu proizvodnje povećat će se za 60%.

Početak izgradnje planiran je za kraj godine, a očekuje se da će nova linija biti u potpunosti operativna 2025. godine.

Proširenje pogona u Novom Marofu najavljeno je nakon sastanka glavnog partnera Knauf grupe Alexandera Knaufa i hrvatskog ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića.

Ministar Davor Filipović pozdravio je vijest o proširenju u Novom Marofu te poručio: „Knauf Insulationu i Knauf grupi pružit ćemo svu moguću podršku i pomoć u realizaciji ovog novog projekta u Hrvatskoj.“

Proširenje podupire hrvatsku ambiciju obnove

Alexander Knauf je dodao: „Hrvatska je atraktivna lokacija za ulaganje zahvaljujući svojoj geografskoj prednosti u srcu Europe, visokokvalificiranoj radnoj snazi i solidnoj infrastrukturi. Kao svjetski tržišni lider za modernu i održivu laganu gradnju, širenje u Novom Marofu omogućit će nam da doprinesemo ciljanoj energetski učinkovitoj obnovi građevinskog fonda u Hrvatskoj. Veliko nam je zadovoljstvo što hrvatska Vlada podržava našu investiciju, posebice u kontekstu energetskog zaokreta kojem teži.”

Ostatak vijesti pročitajte na Poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 02.03.2023. / Poslovni dnevnik