Kako dodatno zaraditi uz stalan posao?

Kako dodatno zaraditi uz stalan posao?

Dodatna zarada uvijek dobro dođe. Teško je kada imate stalan posao, no nije nemoguće. Donosimo vam savjete kako možete dodatno zaraditi u slobodno vrijeme. Zašto se ne bi bavili onim što volite? Možda na temelju toga jednog dana otvorite i svoje poduzeće.

1. Unovčite svoje hobije
Svatko od nas ima nešto u čemu je dobar. A zašto baš vi ne biste zaradili na onome što volite raditi?

2. Krenite fotografirati
Imate fotoaparat (za ovo može poslužiti i mobitel) i volite slikati. Nemojte se koncentrirati isključivo na umjetničke fotografije, već se ubacite u određenu nišu. Primjerice, možete postati fotograf za vjenčanja - koja su najčešće vikendom. Upravo zbog toga veća je vjerojatnost da ćete taj dan biti slobodni.

3. Počnite prodavati fotografije na internetu
Ako često slikate, probajte to i unovčiti. Postoje stranice kao što je Shutterstock, koje kupuju čak i potpuno amaterske fotografije.

4. Snimajte video sadržaj
Otvorite svoj YouTube kanal i snimajte vlastite video uratke. Pričati možete gotovo o svakoj temi, a kad steknete određenu popularnost možete zarađivati od oglasa.

5. Pokrenite svoj osobni blog
Na blogu možete pisati skoro o svemu. Ako imate dobru čitanost možete početi zarađivati novac prodajom oglasnog prostora. Ljudi u Hrvatskoj još su dosta skeptični oko zarade na internetu, no ako ste dobri, možete zarađivati solidan džeparac.

6. Nudite usluge cateringa
Oni koji su dobri kuhari mogli bi probati baviti cateringom. Profesionalna usluga je skupa, a svima je ipak najvažnija kvaliteta i okus hrane.

7. Pecite kolače i torte
Za slastičarstvo vrijede ista pravila kao i za catering. Tko voli peći kolače i torte, mogao bi probati.

8. Držite instrukcije
Bili ste dobri u nekom predmetu... Znanje vam je još ostalo? Možete preko vikenda držati instrukcije učenicima.

9. Proizvedite vlastiti nakit
Možete naručiti materijale za izradu nakita preko interneta. Ručno složite nakit i napravite unikatno pakiranje. Ručno izrađeni proizvodi imaju svoju cijenu. Ne trebate imati skupu stranicu za prodaju, prodavati nakit možete besplatno putem Oglasnika.

10. Izrađujte povoljne internet stranice
Odaberite alat za jednostavnu izradu web stranica. Ne morate biti ekspert i programer. Možda vaša stranica neće biti za zahtjevne klijente, ali možete pomoći onima koji trebaju svoju prvu i manje zahtjevnu web stranicu.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 29.05.2020.