Jeftini mobiteli u današnje doba ne znače da su loši

Jeftini mobiteli u današnje doba ne znače da su loši

Ne tako davno se znalo koje jeftine pametne telefone kupiti, a da zadovolje potrebe korisnika u smislu koji zahtijeva moderno doba, no u današnje vrijeme tako nešto uvelike se promijenilo. Ne u smislu da ne postoje cjenovno prihvatljivi mobilni uređaji već je jako teško pronaći neki koji za malo novca nije jeftin!

Primjerice, nekad se znalo da su to Moto G ili Moto E, ali u 2020. su Android pametni telefoni otišli jako daleko. Sad se za manje od tisuću kuna mogu kupiti brandovi kao Nokia, Huawei, Xiaomi, Alcatel, Lenovo, Motorola... Upravo zbog činjenice da su takvi uređaji iznimno popularni kod korisnika, drugi su proizvođači odlučili "zakoračiti" na to tržište. U prvom redu - Samsung.

Samo, mora još napraviti mali korak da uistinu dođe do cijene ispod tisuću kuna. Jer, njegovi Galaxy A50 i Galaxy M30 su bliže dvije tisuće kuna nego tisuću, tako da će korisnici ipak birati kineske proizvođače. Jest, u srednjem cjenovnom rangu Samsung bilježi izniman uspjeh, pa tako Galaxy A serija u zapadnoj Europi čini gotovo dvije trećine isporuka u drugom kvartalu - od njih 18,2 milijuna!

Ali, dok Samsung uistinu ne krene prema najnižem cjenovnom rangu, ne može se spominjati u ovom kontekstu. Zato Xiaomi može i daleko je najjači po onome što nudi za najmanje novca. Primjerice, njegov Redmi Note 7 je na oko tisuću kuna i pokoju kunu skuplji od Huaweijeva Honor 8X. No, ostavlja bolji dojam po pitanju onoga što može.

Naravno, o tome se može raspravljati, ali najbitnije je to što cjenovno najdostupniji uređaji imaju i 4GB radne memorije, 32GB kapaciteta, baterije od 3000mAh ili više, najnoviju verziju Android operativnog sustava, što znači da korisnik ima uistinu sve što mu treba za današnje vrijeme - na dlanu.

Ukratko, u današnje vrijeme teško je pogriješiti s kupnjom mobilnog uređaja i to je uistinu sjajna situacija.

Marko Perić, ictbusiness.info

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 24.08.2020. / ictbusiness.info