Iznenadit će vas podatak koliko vremena u danu zaposlene mame potroše na sebe

Iznenadit će vas podatak koliko vremena u danu zaposlene mame potroše na sebe

Ako ste zaposlena mama, to doslovno znači da imate dva posla. Osim što morate brinuti o kućanstvu i djeci, istovremeno na poslu morate biti energični i produktivni. Stoga ne čudi da se mnoge mame osjećaju iscrpljeno i da nemaju vremena za sebe.

Nije važno jeste li zaposlena majka ili domaćica. Prosječan radni tjedan svake mame traje 98 sati.

Ako računate da za posao morate ustati najkasnije do 6:30 i ne završavate s poslovnim i obiteljskim obvezama sve do 20 sati, znači da svaki dan provodite oko 14 sati ispunjavajući obveze.

Istraživanje koje su proveli "Welch's and the Market Researchers" na 2000 žena u Americi s djecom u dobi od pet do 12 godina otkrilo je koliko majke imaju vremena samo za sebe u jednom danu, prenosi portal BrightSide.

Rezultat istraživanja je pokazao da majke troše oko sat vremena i sedam minuta na sebe, odnosno obavljanje stvari koje se tiču samo njih.

Također, jedno istraživanje je pokazalo kako zaposlenost majke utječe na sinove, a kako na kćeri.

Problem je u tome što se majke moraju odreći mnogo stvari u životu kako bi pronašle zdravu ravnotežu između posla, brige za obitelj i osobnog vremena.

Mame, nemojte se osjećati krivima
Ako se osjećate krivima, znajte da briga o sebi nije luksuz, to je presudno da budete dobra mama.

Svaka mama treba vrijeme za sebe. Osobno vrijeme je jako važno za psihičko zdravlje jer pomaže razbistriti um te povećava produktivnost.

Osim što svaki dan trebate brinuti za sebe, svakako si jednom mjesečno priuštite druženje s prijateljicama, odlazak u teretanu ili wellness.

Stručnjaci savjetuju da nađete aktivnosti zbog kojih ćete se osjećati uravnoteženo, sretno i ispunjeno. I ne zaboravite na svoj društveni život koji se također računa kao briga o sebi.

Ovu i slične vijesti pronađite na portalu index.hr

Četvrtak, 28.11.2019. / index.hr