Kaže istraživanje...

I u poslovnom svijetu muškarci prihvaćaju nepravdu ako im je počinjena od privlačnih žena

I u poslovnom svijetu muškarci prihvaćaju nepravdu ako im je počinjena od privlačnih žena

Istraživanje provedeno od strane znanstvenog časopisa Frontiers in Neuroscience pokazalo je da muškarci prihvaćaju nepravdu ukoliko im je počinjena od strane privlačnih žena. Kroz istraživanje je muškarcima koji su sudjelovali ponuđeno od strane atraktivnih i neatraktivnih ženskih osoba nešto što u principu ne bi trebali prihvatiti jer im ponuda nikako ne može odgovarati. I ono što se otkrilo je zapravo vrlo jednostavno i toliko očekivano da djeluje neočekivano.

Naime, kad su atraktivne i privlačne žene nudile muškarcima ponude u kojima bi morali na nekom istraživanju raditi duže, a uspjeh bi se jednako vrednovao, prihvaćali bi. Čak bi prihvaćali i raditi više, a da zasluge praktički u potpunosti prepuštaju ženama.

Istodobno, žene koje im nisu privlačne nailazile bi na negativan odgovor i ponuda ne bi bila prihvaćena od strane muškaraca već bi tražili da se pridržavaju prvotnog dogovora. Time je bilo jasno da ukoliko se muškarcu neka žena sviđa napravit će sve kako bi im se umilili te pridobili njihovi pozornost i odobravanje.

Na ovaj način željelo se pokazati kako stvari funkcioniraju u stvarnom životu, bilo da se radi o poslu, akademskom okruženju ili bilo čemu drugome gdje postoji odnos muškaraca i žena.

I nije samo to istraženo nego su muškarci pozivani na razgovor i nisu znali u kakvom istraživanju sudjeluju pa bi ih pitanja pitale atraktivne i manje atraktivne žene, a pokazalo se da im treba duže vremena za odgovor ukoliko su pred njima atraktivne žene. Samim time je jasno da ih ljepota zbunjuje, ali i da pomno promišljaju kako odgovoriti samo da bi im se svidjeli ili ostavili dobar dojam.

Kod muškaraca to funkcionira oduvijek na taj način, ali se u doba političke korektnosti, feminizma i borbe protiv seksizma svih vrsta jednostavno stavilo po strani ono što je u prirodi ljudi. U ovom slučaju - muškaraca.

www.frontiersin.org

Ovu i slične vijesti pronađite na vodećem ICT portalu ictbusiness.info

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 09.12.2021. / ictbusiness.info, Vanja Deželić