Hyundai predstavio robota koji će posluživati kupce

Foto: Hyundai

Hyundai predstavio robota koji će posluživati kupce

Ako pilot projekt bude uspješan, tvrtka Hyundai planira staviti DAL-e robota u svaki Hyundai i Kia prodajni salon

Kako bi omogućio potencijalnim kupcima pomoć pri kupovini bez nepotrebne ljudske interakcije, Hyundai je predstavio DAL-e, novog robota koji je istovremeno i simpatičan, ali i vrlo funkcionalan.

Robot je predstavljen u Hyundai Motor Showroom-u u južnom Seulu, gdje će funkcionirati unutar pilot projekta. Iz tvrtke navode da je DAL-e-ova svrha pomoći potencijalnim kupcima koji zbog pandemije koronavirusa izbjegavaju ljudske kontakte.

DAL-e je kratica od “Drive You, Assist you, Link with you-experience”, a robot je opremljen vrhunskom AI tehnologijom osmišljenom za pružanje ugodnog korisničkog iskustva. Robot posjeduje sustav za prepoznavanje facijalnih ekspresija, kao i govornu platformu koja bi mu trebala omogućiti i glasovnu komunikaciju s potencijalnim klijentima.

Iz tvrtke Hyundai objašnjavaju da robot može prepoznati kad netko bez maske uđe u salon, a zatim mu može savjetovati da je nosi. Na “vrhu” glave robota nalazi se zaslon osjetljiv na dodir, na kojem se prikazuju dodatne informacije o odabranom vozilu, a po potrebi moguće je sliku bežičnim putem prenijeti i na najbliži veliki zaslon u trgovini.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala geek.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 28.01.2021. / geek.hr