Američki div gradi veliki centar izvrsnosti na istoku Hrvatske, zapošljavaju 1500 ljudi

Američki div gradi veliki centar izvrsnosti na istoku Hrvatske, zapošljavaju 1500 ljudi

Grad Osijek najavio je izvanrednu konferenciju za novinare u 13 sati, kako bi pojasnio čime je to privukao američkog investitora u poduzetničku zonu Nemetin.

Američka kompanija Jabil Inc. najavila je gradnju novog velikog centra izvrsnosti za proizvodnju u Osijeku, a ističu kako je to potvrda stalne predanosti rastu i inoviranju Jabila u regiji. - Dovršetak izgradnje proizvodnog pogona predviđen je za početak 2024. godine. Očekuje se da će ovaj centar biti ključni pokretač lokalnog gospodarstva stvarajući više od 1.500 novih radnih mjesta za kvalificirane radnike. U trenutku kada novi centar izvrsnosti za proizvodnju započne s radom, Jabil će postati jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji, te lokalnoj zajednici pružati prilike za rast i razvoj – stoji u priopćenju.

Jabil je osnovan 1966. godine u SAD-u. Riječ je o jednom od najvećih svjetskih pružatelja proizvodnih rješenja, koji trenutno ima više od 250.000 zaposlenika na stotinu različitih lokacija u 30 zemalja. Jabil surađuje s više od 400 vodećih svjetskih brendova u brojnim sektorima na plasiranju njihovih proizvoda na tržišta. Jabil je već aktivno krenuo u lov na radnike. Na svojoj internetskoj stranici Osijek Hiring – Jabil objašnjavaju detaljno koga traže i što nude.

Cijeli članak pročitajte na vecernji.hr

Četvrtak, 23.03.2023. / Suzana Lepan Štefančić, vecernji.hr