92-godišnji osnivač Hello Kitty brenda odlazi u mirovinu, posao predaje unuku

92-godišnji osnivač Hello Kitty brenda odlazi u mirovinu, posao predaje unuku

Shintaro Tsuji je osnovao tvrtku koja je stvorila Hello Kitty, a nakon 60 godina rada kontrolu sada predaje svom unuku

S pozicije glavnog izvršnog direktora tvrtke Santio, Shintaro se službeno povlači 1. srpnja, ostajući na poziciji predsjednika tvrtke. Njegovo mjesto glavnog izvršnog direktora preuzet će njegov 21-godišnji unuk Tomokuni Tsuji.

Shintaro je osnovao kompaniju Sanrio kao poklon trgovinu Yamanashi Silk Center 1960. godine da bi 1973. promijenio ime u Sanrio. Radilo se o jednoj od prvih japanskih tvrtki koje su prepoznale potencijal u licenciranju poznatih animiranih likova, a Hello Kitty postala je daleko najpopularnija i najprofitabilnija kreacija.

Hello Kitty je kreirana 1974., a prvi put se pojavila godinu kasnije na novčaniku. Otad do danas njezin lik se našao na širokoj paleti različtih proizvoda. Njezin lik u obliku simpatične mačke postao je privlačan brojnim potrošačima, a bio je ključan i u širenju japanske "kawaii" pop kulture u inozemstvu.

Zanimljivo je da Tomokuni Tsuji, koji će odsad voditi tvrtku, s Hello Kitty dijeli rođendan 1. studenog, s tim da je on 14 godina mlađi.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 17.06.2020. / cnn.com