8 novih namjena za vaš stari mobitel

8 novih namjena za vaš stari mobitel

Pametni telefoni mijenjaju se otprilike svakih 18 mjeseci u prosjeku, na globalnoj razini. Tad se korisnik najčešće odluči dati stariji uređaj nekome ili ga jednostavno proda. Ili ga drži u ladici i više nikad ne upali. No, postoje bolji načini za namjenu starijeg uređaja.

Donosimo osam koji bi mogli na bolje promijeniti barem manji dio vašeg života povezanog s pametnim telefonima i svime za što ih koristite.

REZERVA

Ako ste skloni putovanjima ili ste općenito stalno u pokretu, nije loše imati rezervni uređaj uz sebe jer svakakve se stvari mogu dogoditi. Primarni pametni telefon može ostati bez baterije, može se pokvariti, možete ga koristiti za nešto drugo, a u tom trenutku trebate još ponešto...

DALJINSKI UPRAVLJAČ

U današnje vrijeme se zahvaljujući brojnim aplikacijama pametni telefoni mogu koristiti kao daljinski upravljači za televizore ili streaming uređaje. Nije loše okrenuti se tom rješenju jer je pouzdanije od klasičnog daljinskog upravljača.

GAMING PLATFORMA

Igraće konzole nude kompatibilnost s pametnim telefonima, a isto vrijedi i obrnuto, naravno. Samim time, stariji uređaj moguće je koristiti i kao zamjenu za kontroler. Možda nije tako nešto uvijek idealno, ali svakako može koristiti onima koji vole ležernije igre, one bez potrebe brzog i konstantnog klikanja po "gumbićima".

WEB KAMERA

Klasične web kamere imaju lošu rezoluciju, a pametni telefoni posljednjih godina imaju sjajne kamere, bez obzira na "klasu". Jer, čak i oni najjeftiniji daleko su bolji od prosječnih web kamera.

UREĐAJ ZA POHRANU ILI GLAZBU

Prije desetak i nešto više godina, uz pametni telefon ili mobilni uređaj, nosili smo naveliko još jedan uređaj koji bi nam služio za slušanje glazbe. Umjesto trošenja prostora i baterije na primanrom uređaju, odlično rješenje je stari koristiti za glazbu i općenito pohranu podataka.

ZA DJECU

Naši najmlađi ne moraju imati uređaje najviše klase, kao prvi ili drugi pametni telefon, dobro je krenuti s onim korištenim i starijim, a potom se polako nadograđivati.

DONIRAJTE GA

Nemaju svi novca i ono što je nama za smeće, to je drugima blago. Ako uistinu ne znate što bi sa starim pametnim telefonom, donirajte ga u humanitarne svrhe.

RASTAVITE GA

Ako ste znatiželjni do te mjere da želite znati kako stvari izgledaju "iznutra", ovo je odlično rješenje. Uz web stranice kao iFixit možete i ponešto naučiti dok rastavljate uređaj.

Ovaj i slične tekstove pronađite na ictbusiness.info

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 20.11.2020. / ictbusiness.info