Zbog manjka radne snage u trgovini, povećao se broj krađa

Zbog manjka radne snage u trgovini, povećao se broj krađa

Udruženje trgovine Hrvatske gospodarske komore (HGK) upozorilo je na manjak radne snage u toj djelatnosti kao i na sve veći problem krađa s kojima se susreću trgovci.

Iz HGK su priopćili kako se predsjedništvo Vijeća Udruženja trgovine sastalo kako bi raspravilo o zaključcima donesenim na nedavno održanoj konferenciji o trgovini u organizaciji HGK, a vezanim uz aktualnu problematiku u djelatnosti trgovini - manjak zaposlenih, rad trgovina nedjeljom, Zakon o zabrani nepoštene trgovačke prakse i pitanja problematike sve učestalije organizirane krađe u trgovinama.

"Premda je trgovina jedan od najvećih poslodavaca u Hrvatskoj, 15,4 posto svih zaposlenih radi u djelatnosti trgovini, posljednjih godina, veliki broj trgovaca u suočava se s manjkom radne snage, posebno određenih vrsta zanimanja - prodavača, mesara, skladištara, vozača, blagajnika, pekara", rekla je direktorica sektora za trgovinu HGK Tomislava Ravlić.

Trgovci se između ostalog sve češće susreću i sa problematikom krađa u trgovini, naglasio je predsjednik Udruženja trgovine HGK Ivica Katavić, dodavši kako je sve više onih organiziranih kradljivaca koji kradu visoko vrijednih proizvoda i dalje ih preprodaju na sivom tržištu.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala N1.

Petak, 25.10.2019. / hr.n1info.com