Svjetsko vijeće za turizam: 'Korona u opasnost dovodi 50 milijuna radnih mjesta u sektoru'

Svjetsko vijeće za turizam: 'Korona u opasnost dovodi 50 milijuna radnih mjesta u sektoru'

Svjetsko vijeće za putovanje i turizam (WTTC) u petak je upozorilo da koronavirus dovodi u opasnost više od 50 milijuna radnih mjesta u svjetskom turizmu, što se ocjenjuje jednom od jačih posljedica te pandemije na turistički sektor.

"Podaci WTTC-a pokazuju snažan utjecaj pandemije COVID-a 19 na sektor putovanja i turizma, pa je tako globalno ugroženo 50 milijuna radnih mjesta u turizmu. Kada dođe vrijeme, WTTC i globalni privatni sektor bit će spremni pomoći i podržati vlade i zemlje da se oporave", poručila je izvršna direktorica WTTC-a Gloria Guevara.

Dodala je da najnovije brojke iz WTTC-ove analize pokazuju da bi globalna turistička industrija ove godine mogla pasti za 25 posto, što bi moglo dovesti do smanjenja broja radnih mjesta između 12 i 14 posto.

"Širenje COVID-a-19 očito predstavlja veliku prijetnju industriji kao cjelini i zaposlenima, ali i svima onima koji žele nastaviti putovati. Putovanja i turizam imaju snagu da prevladaju ovaj izazov i postat će snažniji i robusniji poduzimanjem svih potrebnih mjera za borbu protiv COVID-a 19", naglasila je Guevara.

WTTC, koji zastupa većinom privatni sektor putovanja i turizma, nakon savjetovanja s drugim turističkim organizacijama pozvat će i na poduzimanje niza mjera kako bi se omogućio brzi oporavak sektora kad COVID-19 bude pod kontrolom.


Cijeli članak dostupan na: novac.jutarnji.hr

 

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 13.03.2020.