Studentica će mjesec dana kao direktorica voditi Adecco Hrvatska

Studentica će mjesec dana kao direktorica voditi Adecco Hrvatska

Riječka studentica treće godine biotehnologije Dorotea Neuberg (21) ima nesvakidašnji ljetni posao

Neuberg je od srijede do kraja srpnja nova direktorica najvećeg regrutera u Hrvatskoj, Adecca Hrvatska.

Tvrtka koja na ovom tržištu ima više od 1100 klijenata među kojima i najveće kompanije, petu godinu provodi projekt CEO For One Month – direktor na mjesec dana kojim studentima omogućuje da iskuse kako je to biti šef u Fortune500 kompaniji.

Ena Mehulić, voditeljica tog projekta te mentorica nove direktorice kaže da je ovo jedina prilika u nas gdje studenti mogu doći do stvarne funkcije direktora tvrtke i prije nego završe fakultet i steknu neko drugo radno iskustvo.

“I globalno je ovo jedina prilika da studenti tako brzo dođu do reference da su vodili jednu od filijala ili čak cijelu Fortune500 kompaniju, a ove godine u projekt se uključilo 35 država u kojima posluje Adecco”, kaže Mehulić.

Dodaje da će Neuberg u mjesec dana doslovno raditi na operativi, jer smisao je projekta omogućiti mladima da se razviju u realnom poslovnom okruženju.

Program se prvo odvija u lokalnim Adecco uredima, poput hrvatskog, gdje po jedan student vodi kompaniju na razini države.

Potom se bira 10 globalnih finalista i oni imaju priliku postati na mjesec dana izvršni direktori cijele Adecco grupe. “To znači da i hrvatska kandidatkinja Dorotea Neuberg ima tu priliku”, kaže Mehulić.

Iako je riječ o studentskom poslu, plaća je sve samo ne studentska. Iznad je zagrebačkog prosjeka. U Adeccu nisu htjeli precizirati kolika.

Na globalnoj web stranici projekta su precizniji. Tamo stoji da student koji osvoji posao izvršnog direktora cijele grupe, može računati da će za to biti plaćen 15.000 eura. No, i da ne dođe do finala, studentima ovo natjecanje otvara nove prilike. Mehulić navodi da je lanjski student-direktor Adecca Hrvatska odmah potom dobio posao. Međutim, za razliku od velikog broja poslova u Hrvatskoj ovaj ne ide “preko veze”.

“Prijava se radi preko globalne web stranice Adecca nakon čega slijedi nekoliko krugova selekcije i na kraju su još i zaključni intervjui s lokalnim menadžerima, a ove godine je u selekciji bilo 500 kandidata”, kaže Mehulić.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 02.07.2020. / www.poslovni.hr