Prijevoznici gube stotine tisuća kuna

Prijevoznici gube stotine tisuća kuna

Posljednja anketa HGK pokazuje da 84 posto tvrtki iz djelatnosti prijevoza i skladištenja zbog koronavirusa ima štetu do 500.000 kuna

„Posljednja anketa HGK pokazuje da 84 posto tvrtki iz djelatnosti prijevoza i skladištenja zbog koronavirusa ima štetu do 500.000 kuna, što je znatno više od poduzeća iz drugih sektora. Još više zabrinjava podatak da udio onih s procjenom od pola milijuna do milijun kuna štete u poslovanju raste trostruko ako se situacija ne promjeni u idućih mjesec dana“, istaknula je potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze Mirjana Čagalj, analizirajući stanje domaće logistike koju je ova situacija s pandemijom najžešće pogodila.

Naglasila je da u cestovnom teretnom prijevozu na bazi dnevne operative i dalje vlada velika neizvjesnost jer njihovo poslovanje ne ovisi samo o domaćim mjerama za suzbijanje širenja zaraze, već i o procedurama koje su uspostavile susjedne zemlje, a koje se mijenjaju iz dana u dan.

Vozačima koji su od ranije u samoizolaciji omogućiti ponovni rad

U HGK podsjećaju da su trenutno na snazi upute za postupanje od 15. ožujka, ali da za vozače kojima je ranije izdano rješenje o samoizolaciji ono i dalje vrijedi, što znači da za sada ne mogu nastaviti s poslom. Stoga je jedan od prijedloga Komore prema nadležnim tijelima da se i vozačima koji su prema prethodnoj uputi o postupanju trenutno u samoizolaciji omogući ponovni rad. Time bi se, ističu, ublažio i sve veći problem nedostatka radne snage koji je i prije pojave koronavirusa mučio sektor prijevoza.


Našu ponudu poslova u kategoriji 'Promet i transport' pogledajte OVDJE.


Cijeli članak dostupan na: privredni.hr


 

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 17.03.2020.