Pad broja zaposlenih u industriji u Zagrebu

U odnosu na listopad prošle godine, u ovogodišnjem desetom mjesecu broj zaposlenih u industriji u Zagrebu manji je za 4,9 posto, objavio je Odjel za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša.

U prvih deset ovogodišnjih mjeseci u Zagrebu je broj zaposlenih u industriji u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje smanjen je za također 4,9 posto.

Na mjesečnoj razini (listopad/rujan), broj zaposlenih u rudarstvu i vađenju se nije mijenjao, dok je u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom smanjen za 0,2, a u prerađivačkoj industriji za 0,1 posto.

Proizvodnost je rada, pak, u rudarstvu i vađenju povećana za 33,6 posto, u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom za 12,3 posto, a u prerađivačkoj industriji, na koju se odnosi 82,28 posto industrijske aktivnosti u Zagrebu, za 10,6 posto.

Najvećih 4,1 posto, promatranom prema djelatnostima, u listopadu je u odnosu na rujan smanjen broj radnika u proizvodnji namještaja, dok najveći porast zabilježen u proizvodnji uredskih strojeva i uređaja i iznosio je 6,5 posto.

Hina

Ponedjeljak, 25.11.2002.