Mogu li telekomunikacijske mreže izdržati rad od kuće milijuna ljudi?

Mogu li telekomunikacijske mreže izdržati rad od kuće milijuna ljudi?

Francuska telekomunikacijska grupa Iliad priopćila je kako ne primjećuje gužve na mreži zbog uvedene izolacije u Francuskoj i Italiji.

Neki europski telekomunikacijski operateri prijavili su u utorak probleme s prijavom na mrežu otkako milijuni rade od kuće zbog pandemije koronavirusa, zbog čega je povećano korištenje podatkovnog prometa za 30 posto.
Britanski O2, u vlasništvu španjolske Telefonice, priopćio je kako su neki korisnici imali poteškoća s govornim uslugama otkako su mnogi pobjegli kućama kako bi izbjegli izlaganje virusu.
Tvrtka je ubrzo objavila da se glasovne usluge na mrežama 2G, 3G i 4G vraćaju u normalu i ispričala se korisnicima.
Italija, Španjolska i Austrija uvele su stroge karantene kako bi suzbile širenje koronavirusa. Njemačka, najveća europska ekonomija, zatvorila je škole i restorane.
Zbog toga je došlo do većeg korištenja podatkovnog i glasovnog prometa, ali se promijenio i način komunikacije među ljudima.
Mnogi prijavljeni na internet kod kuće koriste vlastiti Wifi za pozive s kolegama, prijateljima i rođacima. To povećava potrošnju podataka putem fiksnih mreža.
Istovremeno, više poziva uspostavlja se preko mobilnih mreža nego preko aplikacija poput WhatsAppa jer ljudi provjeravaju svoje starije članove obitelji koji su u najvećoj opasnosti od koronavirusa, a rjeđe koriste aplikacije.
Njemački Vodafone objavio je da je podatkovni promet manje korišten tijekom dana, a više navečer jer ljudi, lišeni mogućnosti odlaska u kafiće ili kina, provode više vremena na kauču i koriste streaming usluge.


Cijeli članak dostupan na: poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 19.03.2020.