Iznenadna prekvalifikacija: Marketinški stručnjaci, povjesničari, turistički vodiči i blogeri traže posao na polju

Iznenadna prekvalifikacija: Marketinški stručnjaci, povjesničari, turistički vodiči i blogeri traže posao na polju

Marketinški stručnjaci, povjesničari umjetnosti, turistički vodiči i blogeri, samo su neke od struka iz kojih dolaze nezaposleni Talijani koji su poslali ponude za posao u poljoprivredi na pripadajući natječaj u tamošnjoj regiji Veneto.

Riječ je o prikupljenim ponudama na novouspostavljenoj internetskoj platformi 'Jobicountry' koju su pokrenuli najveća talijanska udruga poljoprivrednika 'Coldiretti', Ministarstvo rada Italije i regionalne vlasti u Venetu, suočeni, s jedne strane, blokadom granica i znatnog dijela gospodarstva uslijed širenja koronavirusa, a s druge, nedostatkom radnika u poljoprivredi.

- Ohrabruje interes za proizvodnju voća i povrća ugroženog nedostatkom sezonske strane radne snage koja je blokirana u drugim zemljama zbog izvanrednog zdravstvenog stanja. To je korisno za osiguravanje proizvoda Made in Italy za stolom i dobrodošla potpora djelatnosti koja je u dodiru s prirodom, ali i opterećena velikom društvenom odgovornošću osiguranja hrane za zajednicu – komentirao je tijek inicijative 'Jobicountry' Daniele Salvano iz Coldirettija za portal 'Il Giornale del Veronesi'.

Dosada je, prema istome izvoru, prikupljeno oko 1500 ponuda za posao na poljoprivrednim površinama u Venetu, a većinu, prema riječima Salvana, čine ponude studenata, radnika na privremenom radu u Venetu i umirovljenika. Evidentirano je oko 200 različitih zanimanja iz kojih dolaze kandidati za posao.


Izvor: Jutarnji list

 

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 22.04.2020.