Zrakoplovna tvrtka izbjegava otkaze prodajom hrane u trgovini

Zrakoplovna tvrtka izbjegava otkaze prodajom hrane u trgovini

U Finnairu kažu kako catering odjel još od proljeća nastoji proširiti poslovanje izvan tradicionalnih usluga obroka za putnike.

Svima kojima nedostaju putovanja zrakoplovom zbog pandemije koronavirusa, finska zrakoplovna tvrtka Finnair za utjehu nudi kupnju „zrakoplovne hrane iz poslovne klase“ pod nazivom Taste of Finnair u jednome lancu supermarketa.

No svrha takvog poteza je puno prozaičnija – zaposliti osoblje u sektoru pripreme hrane kako ih kompanija ne bi bila prisiljena otpuštati, piše Business Insider.

Od kraja prošlog tjedna se ručno pripremljeni gotovi obroci nude u samo jednoj trgovini. Riječ o „faširancima“ od sobova mesa, zatim arktičkoj ribi zlatovčici iz obitelji salmonida i teriyaki govedini na japanski način da bi se zadovoljila i nordijska i azijska nepca.

Svi će obroci stajati oko 10 eura, izvijestili su iz Finnaira, zrakoplovne tvrtke koja je do početka pandemije bila jedna od vodećih na linijama između Europe i Azije.

Kimmo Sivonen, šef trgovine K-Citymarket Tammisto u čijoj će se ponudi naći obroci Finnaira, rekao je da je u takvim jelima manje soli i začina u odnosu na ona koja se poslužuju tijekom letova, s obzirom na to da je osjet okusa na velikoj nadmorskoj visini slabiji. Finnair i maloprodajni lanac nadaju se da će obroci privući ljude koji čeznu za putovanjima.

„Mislimo da smo u današnje vrijeme svi pomalo željni lutanja po svijetu, a na ovaj bismo način tu želju bar djelomično uspjeli zadovoljiti“, stoji u priopćenju K-Citymarket’s Sivonena.

Potpredsjednica tvrtke Finnair Kitchen, Marika Nieminen, kaže da taj catering odjel zrakoplovne tvrtke još od proljeća nastoji proširiti poslovanje izvan tradicionalnih usluga obroka za putnike. Finnair je na prisilni odmor poslao velik dio od svojih 7000 zaposlenika, a promet tvrtke je u rujnu pao za 91 posto.

„S obzirom na to da su na prisilnom odmoru i brojni zaposlenici naše kuhinje, na ovaj ćemo im način ipak omogućiti zaposlenje“, rekla je Nieminen.

Od proljeća je prodaja „hrane za van“ u Finskoj naglo porasla jer je 60 posto radne snage zbog pandemije počelo raditi od kuće.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 19.10.2020. / poslovni.hr