Zbog drastičnog pada prodaje piva bez posla ostalo čak 800.000 radnika

Zbog drastičnog pada prodaje piva bez posla ostalo čak 800.000 radnika

Prošle je godine u Europi prodano 34 milijuna hektolitara piva, objavilo je Europsko udruženje pivara. Najveći pad dogodio se u kafićima i restoranima, a rast u dućanima bio je preslab da bi to nadoknadio.

Pandemija je odnijela oko 800 000 radnih mjesta u opskrbnom lancu pivarske industrije, trećinu u cijelom pivarskom sektoru, piše N1, a prenosi danica.hr.

Najviše radnih mjesta ukinuto je u ugostiteljskim objektima, ali osjetan gubitak zabilježen je i u distribuciji.

Nizozemski div Heineken objavio je kako će morati otpustiti čak 8000 radnika, što je gotovo svako deseto radno mjesto koje imaju u svijetu.

Prihodi su im pali 12 posto tijekom prošle godine, a neto dobit je prepolovljena. U Heinekenu zato kreću s drastičnim kresanjem troškova jer ne očekuju veći oporavak ni ove godine jer je ugostiteljstvo u lockdownu.

U Njemačkoj pak prodaja piva potonula je lani 5,5 posto, na 8,7 milijardi litara, i to je najniža potrošnja u novijoj povijesti. To znači da je svaki Nijemac lani u prosjeku popio 105 litara piva, odnosno blizu 0,3 litre svaki dan.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 28.04.2021. / N1