Za njih nema krize - američkim milijarderima bogatstvo tijekom pandemije poraslo

Za njih nema krize - američkim milijarderima bogatstvo tijekom pandemije poraslo

Dok milijuni ljudi ostaju bez radnih mjesta, a nekima se režu plaće, pet najbogatijih Amerikanaca tijekom posljednja dva mjeseca povećalo je bogatstvo za 76 milijardi dolara

Koronakrizu su obilježili karantena i zatvaranje većine gospodarstava u zemljama diljem svijeta te otkazi i smanjenja plaća. Dok konstantno slušamo da bi ono najgore tek moglo doći, kako za gospodarstvo u vidu vala velikog broja otkaza, tako i za zdravstveni sustav s drugim valom pandemije, brojke dviju američkih organizacija pokazuju kako su neki tijekom dosadašnje krize višestruko profitirali.

Tako se bogatstvo najbogatijih Amerikanaca, njih 600 s Forbesova popisa milijardera tijekom dva mjeseca (od 18. ožujka do 19. svibnja), povećalo za čak 434 milijarde dolara, pri čemu su najviše profitirali šefovi i poduzetnici povezani s tehnološkim kompanijama.

Tijekom dvomjesečnog razdoblja lockdowna bogatstvo milijardera u SAD-u tako se povećalo s 2,948 bilijuna dolara na 3,382 bilijuna dolara, a bogatstvo samo pet najbogatijih Amerikanaca u ta dva mjeseca naraslo je za nevjerojatnih 76 milijardi dolara.

U tu grupu spadaju Jeff Bezos, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Warren Buffet i Larry Ellison, a govoreći o postotku za koji je poraslo bogatstvo, tu najbolje stoji Elon Musk.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 22.05.2020. / zimo.dnevnik.hr