Za nenošenje maske u trgovinama kazna do 5000 eura!

Za nenošenje maske u trgovinama kazna do 5000 eura!

Od ponedjeljka, 27. travnja, u većini moćne europske zemlje obvezno je nošenje zaštitnih maski za lice u javnom prijevozu i trgovinama.

Odluke su donijele gotovo sve savezne pokrajine u Njemačkoj, a najviše su kazne za nenošenje maski predviđene u Bavarskoj – do 5000 eura, odnosno do 38.000 kuna!

Sukladno katalogu novčanih kazni Bavarske, onaj tko ne nosi masku u javnom prijevozu ili trgovinama kaznit će se sa 150 eura, a za osoblje u trgovačkim lancima kazna je čak 5000 eura.

Za razliku od Hrvatske, nošenje maske u većini Njemačke postalo je obvezno za javne prostore. Kod nas se još ne zna ni je li Nacionalni stožer donio takvu preporuku ili nije jer se od početka lutalo u komuniciranju je li maska korisna ili štetna.

Kazne u Hrvatskoj za nenošenje maski ne postoje. U Njemačkoj masku, dakle, moraju nositi svi stariji od šest godina. Umjesto maske, dopušteno je preko lica nositi šal ili maramu.


Izvor: danica.hr

 

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 30.04.2020.