VISOKI STUPANJ OČAJA Francuski restorani radnike su počeli tražiti na Tinderu

VISOKI STUPANJ OČAJA Francuski restorani radnike su počeli tražiti na Tinderu

Korisnici Tindera u Francuskoj ovoga ljeta mogu ubiti dvije muhe jednim udarcem: pronaći novu ljubav i sezonski posao.

U partnerstvu s francuskom vladom, Tinder je uveo opciju “1jeune1solution” pomoću koje će se na ovoj platformi objavljivati ponude za 70.000 sezonskih poslova. Cilj je poboljšati distribuciju oglasa za poslove među mladima (18-25 godina), piše Le Figaro.

Od 9. lipnja do 31. srpnja Tinderovi algoritmi korisnicma u Francuskoj predlagat će poslove koji bi ih mogli zanimati. “Omogućavanjem pristupa ovoj platformi nadamo se da ćemo moći pomoći našim članovima da pristupe informacijama i podršci koja im je potrebna da se prijave za ljetni posao iz snova i steknu relevantno profesionalno iskustvo“, rekao je glasnogovornik Tindera u Francuskoj. Najviše ponuda za posao, očekivano, dolazi iz ugostiteljskog sektora.

Restoranima i hotelima u Francuskoj trenutno nedostaje 220 tisuća radnika. Kompanije, država i lokalna samouprava pokušavaju ih privući na sve moguće načine, od dana otvorenih vrata u lokalima i hotelima preko kraćeg radnog tjedna i ponegdje subvencioniranih plaća do, evo, Tindera. Ali očito će se morati mijenjati modeli u samom sektoru. Ovu masovnu poruku radnika koji u cijelom svijetu odbijaju raditi u ugostiteljstvu po dosadašnjim uvjetima, ugostitelji moraju ozbiljno shvatiti.

Izvor: plavakamenica.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 17.06.2022. / plavakamenica.hr