U borbi s koronavirusom, svakoj obitelji isplatit će oko 21 tisuću kuna jednokratne pomoći

U borbi s koronavirusom, svakoj obitelji isplatit će oko 21 tisuću kuna jednokratne pomoći

Prijedlog zakona o gospodarskim olakšicama za borbu s koronavirusom, koji se finalizira u Kongresu, uključivat će i jednokratnu isplatu u iznosu od 3000 dolara namijenjenu obiteljima, izjavio je u nedjelju američki ministar financija Steven Mnuchin.

Mnuchin je u intervjuu za nedjeljne vijesti Fox Newsa također rekao da će Federalne rezerve (FED) moći iskoristi do četiri bilijuna dolara likvidnih sredstava potpore nacionalnoj ekonomiji. Naglasio je da bi dodatne mjere likvidnosti američkoj središnjoj banci trebale omogućiti da pomogne širokoj bazi američkih tvrtki u nastojanju da prebrode idućih 90 do 120 dana.

Dužnosnici Trumpove administracije nadaju se da će do nedjelje finalizirati prijedlog zakona te da će o njemu glasati u ponedjeljak, kazao je Mnuchin, dodavši da bi se, ako kriza ne jenja za 10 do 12 tjedana, mogli poduzeti i dodatni koraci.

Mnuchin je rekao da će se problem koronavirusa bez sumnje odraziti na američku ekonomiju, no i da bi se ona trebala oporaviti pošto se širenje virusa obuzda.


Izvor: poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 23.03.2020.