U 2006. putem e-maila dnevno preko 60 mlrd poruka

Ukupna količina elektroničke pošte koja će se 2006. slati svakodnevno diljem svijeta očekuje se da će premašiti 60 milijardi poruka, što je dvostruko više nego danas, predviđa istraživačka kuća IDC.

Količina elektronske pošte doslovce će "eksplodirati", budući će se privatnim porukama pridružiti i brzo rastući broj neželjenih "spam" e-poruka, različitih upozorenja i obavijesti, pojašnjavaju u IDC. Dodaju da će tek nešto više od polovine prometa otpadati na privatne poruke.

Kako bi se osiguralo da elektronska pošta i dalje ostane vrijedan poslovni i osobni komunikacijski alat dobavljači i korisnici morat će pronaći nove načine za pružanje pristupa gotovo u "realnom vremenu" elektronskim porukama putem računala, mobilnih telefona i bežičnih uređaja, smatraju u IDC-u.

Po njihovim istraživanjima, u budućnosti će korisnici elektroničke pošte zahtijevati veći pristup tehnologijama za filtriranje poruka kako bi brzo mogli razlikovati poruke velike važnosti od onih niskog prioriteta. Dodatno, u 2006. Internet pretraživači ostat će primarni način pristupa diljem svijeta za sve vrste elektronskih "poštanskih sandučića".

Hina

Petak, 04.10.2002.