Tesla razmišlja o širenju u Europi, Musk smatra da bi imalo smisla raditi kompaktni auto

Tesla razmišlja o širenju u Europi, Musk smatra da bi imalo smisla raditi kompaktni auto

Američki proizvođač električnih vozila Tesla razmatra širenje poslovanja u Europi modelom kompaktnog automobila koji bi bio namijenjen masovnom tržištu, rekao je izvršni direktor Elon Musk.

"Vjerojatno bi u Europi imalo smisla raditi kompaktni automobil, možda hatchback ili nešto slično", kazao je Musk jučer na europskoj internetskoj konferenciji o baterijama kojoj je domaćin bila njemačka vlada.

"U SAD-u su automobili uglavnom veći jer Amerikanci vole velike aute, dok su u Europi obično manji", istaknuo je Musk, dodavši da je u Berlinu imao problema s parkiranjem svog pet metara dugog Tesla Modela X.

Američki proizvođač automobila trenutno u ponudi ima četiri modela automobila, uključujući srednju limuzinu Model 3 i srednje veliki sportski terenac Model Y.

Sva su njegova vozila nekoliko desetaka centimetara dulja od Volkswagenovog Golfa, europske reference za kompaktne limuzine.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala index.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 25.11.2020. / www.index.hr