Tempo zapošljavanja u SAD-u snažno ubrzao u ožujku

Tempo zapošljavanja u SAD-u snažno ubrzao u ožujku

Američki poslodavci u ožujku su neto otvorili gotovo dvostruko više radnih mjesta nego u mjesecu ranije, pokazalo je u petak izvješće ministarstva rada, odražavajući nastavljenu deblokadu gospodarske aktivnosti koju je ograničavala pandemija

U najvećem svjetskom gospodarstvu u ožujku je neto otvoreno 916.000 radnih mjesta, objavilo je ministarstvo rada, a piše portal N1.

To je gotovo dvostruko više nego u veljači, kada je prema revidiranom podatku broj zaposlenih porastao za 468 tisuća. Prva procjena pokazivala je 379 tisuća novih radnih mjesta.

Ministarstvo je revidiralo naviše i podatke za siječanj koji sada pokazuju 233 tisuće novih radnih mjesta, odnosno 67 tisuća više nego što je prvotno objavljeno.

Revidirani podaci tako pokazuju da je ukupno u prva dva ovogodišnja mjeseca neto otvoreno 156 tisuća više radnih mjesta nego što je ministarstvo bilo procijenilo.

Ukupan broj zaposlenih u SAD-u i dalje je manji za 8,4 milijuna, odnosno za 5,5 posto u odnosu na pretpandemijsku razinu.

U ožujku najviše je novih radnih mjesta otvoreno u sektoru ugostiteljstva i aktivnosti u slobodno vrijeme, navodi se u izvješću ministarstva.


Izvor: portal N1

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 06.04.2021.