Svijet je dobio najmlađu milijarderku i to zahvaljujući dating aplikaciji

FOTO: Wikipedija

Svijet je dobio najmlađu milijarderku i to zahvaljujući dating aplikaciji

Whitney Wolfe Herd osnivačica dating aplikacije Bumble postala je najmlađa žena milijarderka. Prošloga je tjedna Bumble, koji je pokrenut 2014. godine, izašao na tržište kapitala inicijalnom javnom ponudom (IPO), što je čini drugom dating aplikacijom koja se odlučila na ovaj korak.

Početna cijena dionice po IPO-u je iznosila 43 dolara po dionici, no one su samo nekoliko sati nakon IPO-a skočile na 76 dolara što je osnivačicu i izvršnu direktoricu Whitney Wolfe Herd obogatilo za 1,5 milijardi dolara, čime je ona postala najmlađa žena milijarderka u svijetu, piše tjednik Lider.

Prema Bumbleovom prospektu, Wolfe Herd posjeduje 21,54 milijuna dionica, što je ekvivalent 11,6 posto tvrtke. Osim što je najmlađa svjetska žena milijarderka, ujedno je i najmlađa izvršna direktorica koja je s tvrtkom krenula u IPO.

Wolfe Herd je inače prije osnivanja vlastite tvrtke radila za Tinder, ali je iz nje otišla nakon što je optužila svog bivšeg poslodavca zbog seksualnog uznemiravanja.


Izvor: Lider

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 15.02.2021.