Strahuje se da bi Zuckerbergova kriptovaluta libra mogla ugroziti stabilnost financijskih sustava

Strahuje se da bi Zuckerbergova kriptovaluta libra mogla ugroziti stabilnost financijskih sustava

Facebook i njegovi partneri spremaju se izdati kriptovalutu libru već u siječnju iduće godine, izvijestio je u petak Financial Times, pozivajući se na tri upućena izvora.

U travnju Udruženje za libru najavilo je izdanje digitalnih verzija nekoliko valuta i 'digitalni amalgam' svih svojih kriptovaluta, odustavši pod utjecajem suzdržanih reakcija regulatora i vlada od početnog ambicioznog plana o kreiranju sintetičke kriptovalute poduprte košaricom valuta, navode novinari Večernjeg lista.

I ti su planovi sada odgođeni i u siječnju iduće godine trebala bi biti izdana samo libra, fiksirana u paritetu za dolar, pod uvjetom da dobije dozvolu švicarskog regulatora, piše FT, pozivajući se na neimenovani izvor upućen u planove skupine 27 kompanija.

Regulatori su suzdržano reagirali na ambicije Facebooka i njegovih partnera jer strahuju da će ugroziti stabilnost financijskih sustava i potkopati nadležnost središnjih banaka za kreiranje novca i upravljanje tečajevima.


Izvor: Večernji list

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 30.11.2020.