Špijuni na cestama: Građani zarađuju bogatstvo prijavljujući neodgovorne vozače

Špijuni na cestama: Građani zarađuju bogatstvo prijavljujući neodgovorne vozače

Sve što treba učiniti je snimiti trominutni video vozila.

Neki poslovi ne zahtijevaju puno truda i stresa, a dobro su plaćeni, odnosno za njih su potrebni samo mobitel i dobra obuća. Njujorčani zarađuju tako što snimaju dostavna vozila, koja stoje uz cestu uključena u praznom hodu i to prijavljuju vlastima. Isplata je daleko od simbolične. Citizen’s Air Complaint Program je pokrenut 2019. i kažnjava vozače gospodarskih vozila koja su ostavljena u praznom hodu i onima koji to prijave omogućuje proviziju od 25% iznosa kazni. Vlasnici vozila mogu biti kažnjeni s 350 dolara ili više, što znači isplatu od barem 87.50 dolara za građane koji ih prijave.

Sve što treba učiniti je snimiti trominutni video vozila u praznom hodu, uploadati ga na web stranicu gradskog Odjela za zaštitu okoliša i pričekati da ček stigne poštom. Ako su vozila u blizini škola, dovoljno je snimiti samo jednominutni video, piše HAK.

NBC News javlja da su građani fromirali grupu od šezedesetak ljudi nazvanu Idle Warriors, čijije posao krstariti gradom i tražiti vozaila koja zagađuju zrak.

Donald Blair se pohvalio da je dosad zaradio 125.000 dolara od hvatanja nedogovornih vozača. Najveći prekršitelji su dostavne službe i internetske trgovine poput Amazona, UPS-a…

Izvor: poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 19.04.2022. / www.poslovni.hr