Rimac preuzima Bugatti? Šef Porschea otkrio nove informacije

Rimac preuzima Bugatti? Šef Porschea otkrio nove informacije

Rimac i Volkswagenova marka superautomobila Bugatti dobar su par u tehnološkom smislu, rekao je Oliver Blume, direktor Porschea za njemački Automobilwoche, pa je tom izjavom potaknuo nade da bi se dogovor konačno mogao biti postignut, odnosno da bi Rimac zaista mogao preuzeti Bugatti.

Britanski CarMagazine prošle je godine objavio da bi Volkswagen predao Bugatti Rimcu, u zamjenu za povećanje udjela tvrtke Porsche, koja je isto u vlasništvu Volkswagena, u tvrtki Rimac Automobili, piše Zagreb.info.

'U ovom trenutku intenzivno razmišljamo kako osigurati razvoj Bugattija na najbolji mogući način. Rimac bi mogao u tome odigrati značajnu ulogu jer se ta dva brenda tehnološki uklapaju', rekao je Blume za Automobilwoche.

'Postoje različiti scenariji s različitim strukturama. Vjerujem da će o ovom pitanju odluka biti donesena u prvoj polovici ove godine', dodao je, prenosi Reuters.

Blume je također potvrdio veće uštede za Porsche, rekavši da planiraju podržati rezultate smanjenjem troškova za 10 milijardi eura do 2025. godine.


Izvor: Zagreb.info

 

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 23.02.2021.